TİKA, Afganistan'da bir meslek lisesine donanım ekipmanları temin etti - Son Dakika
Dünya

TİKA, Afganistan'da bir meslek lisesine donanım ekipmanları temin etti

TİKA, Afganistan\'da bir meslek lisesine donanım ekipmanları temin etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da bulunan Zindecan Ziraat Meslek Lisesi'ne donanım ekipmanları sağladı. Okul binasının yenilenmesi ve modern sulama sistemi kurulmasıyla birlikte, bölgenin tarım sektörünün gelişmesine katkı sağlanacak.

23.11.2023 11:10

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'da binası yenilenen meslek lisesine donanım ekipmanları temin edildi.

Herat vilayeti kırsalında eğitim faaliyetlerini sürdüren Zindecan Ziraat Meslek Lisesi, TİKA tarafından gerçekleştirilen kapsamlı yenileme projesi ile modern bir görünüme kavuştu. Okul binasının fiziki durumu iyileştirilerek, liseye donanım ekipmanları temin edildi. Okul çevresinde tarım işleri için kullanılacak uygulama bahçesinin zemini oluşturuldu ve modern sulama sistemi kuruldu. Genel eğitim malzemelerinin yanı sıra bölgenin ekonomik canlılığını sağlayan tarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla gerekli araç ve ekipmanlar da temin edildi.

Bölgedeki nüfusun büyük çoğunluğu geçimini tarım sektöründen sağlıyor. Bu nedenle Ziraat Meslek Lisesi'nin altyapısının güçlendirilmesi ve öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunulması, bölgenin tarım sektörünün daha etkin ve verimli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak. TİKA, projeyle Afganistan'ın eğitim sektörüne yaptığı önemli katkıların yanı sıra, bölgenin ekonomik kalkınmasına da destek oluyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya TİKA, Afganistan'da bir meslek lisesine donanım ekipmanları temin etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement