Rusya'dan Suriye'deki Kürtlere Teklif: ABD Koalisyonundan Çıkın, Silah Verelim - Son Dakika
Dünya

Rusya'dan Suriye'deki Kürtlere Teklif: ABD Koalisyonundan Çıkın, Silah Verelim

Suriye merkezli haber sitesi Zaman al-Wasl'ın güvenilir Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rus yetkililer Kürt gruplara ABD öncülüğündeki koalisyondan çıkma karşılığında etkili silah ve mühimmat vereceğini açıkladı.

06.07.2016 16:17  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus yetkililerin, ABD öncülüğündeki koalisyondan çıkması durumunda Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçlerine tam kapsamlı askeri destek vermeyi teklif ettiği belirtildi.

TEKLİF DSG VE PYD'YE GÖTÜRÜLDÜ

Suriye merkezli haber sitesi Zaman al-Wasl'ın güvenilir Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde teklifin, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) götürüldüğü aktarıldı.

ABD KOALİSYONUNDAN VAZGEÇİLİRSE RUSYA SİLAH VE MÜHİMMAT VERECEK

Teklife göre Kürt gruplar, ABD öncülüğündeki koalisyonda yer almaktan vazgeçerse Rusya, IŞİD'le savaşmaları için sahada kullanılabilecek etkili silah ve mühimmat verecek.

RUSLAR TEKLİF YAPTI

Diken'in ulaştığı Rojava'daki güvenilir kaynaklar da teklifin doğru olduğunu söyledi: "Ruslar, Kürtleri kendi safına çekmek için teklif yaptı. Ancak Kürtler, ABD öncülüğündeki koalisyondan ayrılmayı kabul etmedi.

"TÜRK-RUS YAKINLAŞMASI ROJAVA'DA DEZAVANTAJ"

Kürtlerin oluşturduğu gruplar, Suriye'nin en demokratik insanlarını kapsıyor. Bu yüzden ABD koalisyonunda yer almasına karşın Ruslarla da iyi ilişkiler yürütüyoruz. Bu yüzden Türkiye-Rusya yakınlaşması, Rojava'da bir dezavantaj olarak görülmüyor."

KAYNAK: http://www.diken.com.tr/

Rusya\'dan Suriye\'deki Kürtlere Teklif: ABD Koalisyonundan Çıkın, Silah Verelim

Son Dakika Dünya Rusya'dan Suriye'deki Kürtlere Teklif: ABD Koalisyonundan Çıkın, Silah Verelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Huro: Biz de verelim. Biz bakacağız mı bu duruma bizm de faydamız olsun. Biz safmıyız. Kayıtsız kalmayalım. O silahlar bize dönmez zaten. 58 2 Yanıtla
  • paşa paşa: akp başımıza öyle belalar getirdiki bundan sonraki yıllarda terör kat kat artarak devam edecek bölgede bir kürt devleti kurulması bizim doğu illerimizi keşmir bölgesi haline getirecek.akp istifa! 27 20 Yanıtla
  • Muş49: Eşek semer meselesi ? 6 6 Yanıtla

Advertisement