Rehin Alınan 49 Konsolosluk Çalışanı Hala Musul Valiliği'nde Tutuluyor - Son Dakika
Dünya

Rehin Alınan 49 Konsolosluk Çalışanı Hala Musul Valiliği'nde Tutuluyor

Rehin Alınan 49 Konsolosluk Çalışanı Hala Musul Valiliği\'nde Tutuluyor

Başkonsolosumuzun serbest bırakılması için yöredeki aşiretler devrede.

16.06.2014 10:32  Güncelleme: 11:22

IŞİD, 5 gün önce Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'daki Türk Konsolosluğuna baskın düzenleyip, konsolosluktaki görevlileri rehin almıştı. IŞİD'in elinde tuttuğu Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu personelini, halen Musul Valiliği'nde tuttuğu belirtildi.

YOĞUN TEMASLAR SÜRÜYOR

IŞİD'in ele geçirdiği Musul'da belirsizlik sürerken, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın yapan örgütün, aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 rehineyi bırakması için yoğun temaslar sürüyor. Aralarında 2 bebeğin de bulunduğu Musul Başkonsolosluğu görevlilerinin serbest bırakılması beklenirken, halen Musul Valliği'nde tutuldukları belirtildi.

REHİNELERİN BIRAKILMASI İÇİN AŞİRET LİDERLERİ DEVREYE SOKULDU

Türkiye'nin Başkonsolosluk'ta rehin alınanların bırakılması için dün Kerkük'ün ileri gelen aşiret liderini devreye soktuğu belirtildi. Türkiye aşiret liderleri aracılığıyla IŞİD'e ulaştı ve rehinelerin serbest bırakılması için temaslar yapıldı.


(Türk Konsolosluğunu ele geçiren IŞİD, Türk bayrağını da indirmişti. IŞİD'in, konsolosluğu cezaevi olarak kullanıldığı öğrenilmişti.)

BAKAN YARDIMCISI: DURUMLARI İYİ, GELİŞME YOK

IŞİD'le ilgili en son açıklamayı ise Dışileri Bakanı Yardımcısı Naci Koru yaptı. Koru, IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişi hakkında bir gelişme olmadığını söyledi.

Sağlık ve güvenlik konusunda bir sıkıntı bulunmadığını belirten Koru, "49 insanın rehin alındığını düşünmüyoruz." dedi. Bütün ülkelerle istihbarat paylaşımı içinde olduklarını belirten Koru, "Operasyonla ilgili bir temasımız yok. İstikrar için çevre ülkeler ve batılı ülkelerle çok yakın temastayız. Operasyona yönelik bir temas yok." diye konuştu.

BARZANİ: BAŞKONSOLOS YARDIM İSTEMEDİ

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu baskınıyla ilgili konuşan Neçirvan Barzani, baskın öncesi konsolosa yardım mesajı ilettiklerini ancak kendisinin olayların büyümesini istemediği için bunu kabul etmediğini söyledi.

MUSUL'DAKİ IŞİD MEVZİLERİ BOMBALANDI

IŞİD'in kontrolü ele geçirdiği Musul'da, Irak Hava Kuvvetleri uçakları dün saat 02.00 sıralarında IŞİD mevzilerine bombaladı. Peşmerge yetkilileri savaş uçaklarının daha önceden tespit edilen hedeflere hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Bombardımanda bir çok IŞID mevzisinin vurulduğu kaydedilirken ölü ve yaralılar konusunda bilgi alınamadı.

IŞİD'in lojistik merkezlerinin hedef seçildiği Musul'dan duman yükseldiği görüldü. DHA muhabirleri bugün Bölgesel Kürdistan Yönetimi'ne bağlı Erbil ile Musul arasındaki sınır noktasını geçerek, IŞİD'in kurduğu kontrol noktasına 200 metre uzaklıktan kenti görüntüledi. Peşmergenin son kontrol noktası olan Bertile sınırını geçen IŞİD güçlerinin kontrolü elinde tuttuğu kontrol noktasını da görüntüledi.

İşyerlerinin kapalı olduğu Musul'da çok sayıda aracın Erbil istikametine geldiği görüldü. IŞİD militanlarının kontrol noktasına gelen araçları uzun süre beklettikten sonra bıraktıkları ifade edildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Rehin Alınan 49 Konsolosluk Çalışanı Hala Musul Valiliği'nde Tutuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • halil: bu rehineler amerikalı olsa bir saatte kurtarılırdı hükümetin ve tayyibin mecali kalmamış üflesen yıkılacak 9 4 Yanıtla
  • sivridil: Bizim hariciye nazirina gore rehin deyıl gönüllü misafirler miş. 7 0 Yanıtla
  • zaza niyazi .zazalar asla kürt deildir.: Zazaca diye bir dil yoksa Zazalar ile Kürtler niye anlaşamaz?Bir dil eğer lehçesiyle anlaşamıyorsa orda iş bitmiştir.Ne lehçesi..?Kürtçe ve Zazaca İrani dillerdir.Bir ZAZAda Kürtçe Zazacanın lehçesidir derse...Kaldı ki bir dilin lehçeleri bile zamanla birbirinden uzaklaşır birbirini anlamaz hale gelirse bağımsız dil olur.Macarca artıkTürkçenin lehçesi değil. Çünkü birbirini anlamıyorlar.Ama Azerice Türkçenin lehçesi çünkü birbirini anlıyorlar .Ben söylemiyorum dilbilimi söylüyor. 2 1 Yanıtla
  • basur,u,bakur: ben dogu kurdistanliyim yaptiginiz yorumlara bir sey demicemama sunu unutmayin herkez bir asiret reisine muhtactir 0 1 Yanıtla

Advertisement