Paris Unesco Merkezi'nde Nevruz Kutlandı - Son Dakika
Dünya

Paris Unesco Merkezi'nde Nevruz Kutlandı

Paris Unesco Merkezi\'nde Nevruz Kutlandı

UNESCO nezdinde daimi temsilciliği bulunan ülkeler arasında ortaklaşa düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları, UNESCO Merkezi’nde gerçekleşti.

20.03.2014 18:09

UNESCO nezdinde daimi temsilciliği bulunan ülkeler arasında ortaklaşa düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları, UNESCO Merkezi'nde gerçekleşti.

Bu yıl Afganistan'ın organize ettiği, Türkiye ile Azerbaycan'ın destek ve katkılarının bulunduğu etkinlikte Türkiye'den ve Azerbaycan'dan gelen sanatçılar Nevruz türküleri seslendirdi.

Afganistan'ın UNESCO nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Mohammad Kacem Fazelly yaptığı açılış konuşmasında, Nevruz'un her toplumda farkı isimlerle anıldığını ve dünyanın en eski bayramı olduğunu ifade etti. Fazelly, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Afganistan gibi ülkelerde milli bayram olarak kutlanan Nevruz'un Farsça 'yeni gün' Orta Asya'da dillerinde 'en ulu gün' anlamına geldiğini söyledi.

UNESCO Genel Sekreteri İrina Bokova'nın yardımcısı Getachew Engida yaptığı kısa konuşmada, 2009 yılında UNESCO 'Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne giren Nevruz Bayramı'nın geleceğe dair umut, arzu ve temennileri de içinde barındırdığından bahsetti. Engida, bu yönüyle dünyada tek ve özgün olan Nevruz Bayramı'nın, doğadaki dirilişin yanı sıra insana dair umudu ve en güzel dilekleri temsil ettiğini dile getirdi.

Afganistan, Azerbaycan, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Türkiye ve Türkmenistan'ın katıldığı etkinlikte, ülkelerin yerel yemekleri ve müzikleri kutlamayı şenlendirdi. Konser sonunda Nevruz organizasyonuna katılan ülkelerin yemeklerinin hazırlanıp sunulduğu bir de resepsiyon verildi. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Paris Unesco Merkezi'nde Nevruz Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement