"Örnek Olmuş Bir Dünya Lideridir" - Son Dakika
Dünya

"Örnek Olmuş Bir Dünya Lideridir"

"Örnek Olmuş Bir Dünya Lideridir"

Kosova'da Bir Hafta Sürecek Olan Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Haftası Şöleni Devam Ediyor

09.11.2010 21:23

Kosova'da bir hafta sürecek olan Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Haftası şöleni devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72'nci yılında Filizler Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 4'üncü Atatürk'ü Anma Etkinlikleri çerçevesinde anılıyor.

1 hafta sürecek olan anma etkinlikleri çerçevesinde Prizren'de değişik programlar gerçekleşiyor. Gazi Mehmet Paşa Hamamı ve önceki akşam düzenlenen klasik müzik dinletisi ardından, dün akşam Prizren Cemali Berişa Kültür Evi salonunda bir konser düzenlendi.

Ankara Altındağ Halk Eğitim Merkezi Korosunun düzenlediği konsere çok sayıda davetli katıldı. Konser öncesi Atatürk'ün fotograflarından oluşan sergi gelen misafirler tarafından izlendi.

Gecede bir konuşma yapan Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP milletvekili Müferra Şinik, Atatürk'ün bir dünya lideri olduğunu söyledi.

Şinik, 'Mustafa Kemal Atatürk kendi kişiliğiyle ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere kadar gelmesinde atmış olduğu adımlarıyla, bağımsızlığıyla Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına da örnek olmuş bir ülkenin kurucusu olarak hepimizin gurur duyduğumuz ve dünyaca ünlü kişiliğiyle sahiptir şeklinde konuştu.

Türkiye'den gelen Rumeli Balkan Federasyonu Başdanışmanı Özcan Pehlivanoğlu da yaptığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün iki önemli hususu olduğun söyledi.

Birinin 'Türk milletine mensup olmam cenabı Allah'ın bana bahşettiği en büyük lütuftur', ikinci hususunda 'Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyetidir' diyen Pehlivanoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ü Kosova'da anmakla Türk milletine mensubiyetinizin size kattığı gururu bir kez daha yaşıyorsunuz ve kardeş, dost ülke Kosova'nın birer vatandaşı olarakta Türkiye Cumhuriyetine karşı olan bağlılığınızı bir kez daha pekiştiriyorsunuz' dedi.

Toplam iki saat süren konserde Ankara Altındağ Halk Eğitim Merkezi Korosu ve Seymen ekibi Atatürk'ün sevdiği şarkıları Prizrenlilerle beraber seslendirdi.

Geceye çok sayıda davetli yanı sıra Türk taburunda görevli Mehmetçik'te katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 'Örnek Olmuş Bir Dünya Lideridir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement