Nijerya'da şiddetli yağışları fırsat bilen 118 mahkum cezaevinden firar etti - Son Dakika
Dünya

Nijerya'da şiddetli yağışları fırsat bilen 118 mahkum cezaevinden firar etti

Nijerya\'da şiddetli yağışları fırsat bilen 118 mahkum cezaevinden firar etti

Nijerya'nın başkenti yakınlarındaki Suleja cezaevinde meydana gelen şiddetli yağmur sonucunda en az 118 mahkum firar etti. Yağmurun cezaevinin çevre duvarlarına ve binalarına verdiği hasar sonucu kaçan mahkumların 10'u tekrar yakalandı. Yetkililer, diğer mahkumları yakalamak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve durumu kontrol altında tuttuklarını belirtti.

25.04.2024 13:58  Güncelleme: 14:04

Nijerya'nın başkenti yakınlarındaki Suleja'da bulunan cezaevine zarar veren şiddetli yağmurlar sonucu en az 118 mahkum firar etti. Cezaevi yetkilisi Adamu Duza, orta güvenlikli cezaevinin çevre duvarları ve çevredeki binalar da dahil olmak üzere bazı bölümlerinin hasar gördüğünü açıkladı.

"DİĞERLERİNİ YAKALAMAK İÇİN YOĞUN ÇABA İÇİNDEYİZ"

Güvenlik görevlileri, kaçan mahkumları yakalamak için diğer güvenlik kurumlarının da yardımıyla şu ana kadar 10 kişiyi tekrar yakaladı. Duza, "Diğerlerini yakalamak için yoğun bir çaba içindeyiz" dedi ve yetkililerin durumu kontrol altında tuttuğunu belirtti.

CEZAEVİNDE BOKO HARAM ÜYELERİ TUTULUYORDU

Halktan, firari mahkumları gözetlemeleri ve şüpheli hareketleri en yakın güvenlik kurumuna bildirmeleri istendi. Duza, kaçan mahkumların kimlikleri veya bağlantıları hakkında ayrıntı vermedi ancak geçmişte Boko Haram isyancı grubunun üyelerinin Suleja cezaevinde tutulduğu biliniyor.

SON YILLARDA BİNLERCE MAHKUM KAÇTI

Nijerya'da cezaevi kaçışları, kalabalık, yetersiz finansman ve gevşek güvenlik önlemleri nedeniyle büyük bir güvenlik endişesi haline geldi. Son yıllarda binlerce mahkum, zayıf altyapı ve militan saldırıları nedeniyle kaçtı. Özellikle 2022 Temmuz'unda başkent Abuja'daki yüksek güvenlikli bir cezaevine yapılan İslam Devleti saldırısında yaklaşık 440 mahkum serbest bırakıldı.

Son Dakika Dünya Nijerya'da şiddetli yağışları fırsat bilen 118 mahkum cezaevinden firar etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement