NATO-Ukrayna Konseyi Savunma Bakanları Brüksel'de İlk Toplantıyı Gerçekleştirdi - Son Dakika
Dünya

NATO-Ukrayna Konseyi Savunma Bakanları Brüksel'de İlk Toplantıyı Gerçekleştirdi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısı marjında, NATO-Ukrayna Konseyi'nin savunma bakanları düzeyinde ilk toplantısı yapıldı. NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarının yanı sıra Ukrayna ve İsveç Savunma Bakanları da toplantıya katıldı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının açılışında Ukrayna'nın durumunu ve NATO'nun desteğini tartışacaklarını belirtti ve Ukrayna'nın bağımsızlığını sürdürmek ve Avrupa Atlantik ailesine entegre olmak için NATO'nun yanında olacaklarını vurguladı.

11.10.2023 20:21

- NATO- Ukrayna Konseyi'nin savunma bakanları düzeyinde ilk toplantısı yapıldı

BRÜKSEL - Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO-Ukrayna Konseyi'nin savunma bakanları düzeyinde ilk toplantısı yapıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısı marjında, NATO-Ukrayna Konseyi'nin savunma bakanları düzeyinde ilk toplantısı yapıldı. Toplantıya NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarının yanı sıra Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson da katıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bugün Ukrayna'daki durumu ve NATO'nun şimdi ve uzun vadede devam eden desteğini tartışacağız. Karşı saldırı sürüyor. Ukraynalılar ilerliyor. Onlar toprak kazanırken, Rusya ise toprak kaybediyor" dedi.

Stoltenberg, "Ukrayna, bağımsız demokratik bir devlet olarak varlığını sürdürmek ve ait olduğu Avrupa Atlantik ailesine entegre olmak için NATO'nun desteğine güvenebilir. Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olacağız" dedi.

NATO-Ukrayna Konseyi Savunma Bakanları Brüksel\'de İlk Toplantıyı Gerçekleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya NATO-Ukrayna Konseyi Savunma Bakanları Brüksel'de İlk Toplantıyı Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement