Musul'da IŞİD'in Patlayıcı İmalathanesi Vuruldu - Son Dakika
Dünya

Musul'da IŞİD'in Patlayıcı İmalathanesi Vuruldu

Musul\'da IŞİD\'in Patlayıcı İmalathanesi Vuruldu

Koalisyon güçleri Irak'ın Musul şehrinde terör örgütü IŞİD'in el yapımı patlayıcı imalathanesini bombaladı.

03.10.2016 09:47  Güncelleme: 10:41

Koalisyon güçleri, Musul kentinde IŞİD'e ait el yapımı patlayıcı üretilen imalathaneyi havaya uçurdu. Saldırda çok sayıda militanın öldürüldüğü de öne sürüldü.

EYP İMALATI YAPILAN FABRİKASI BOMBALANDI

Sputnik Türkiye'nin El-Irakiyye televizyon kanalından aktardığı habere göre, uluslararası koalisyon güçleri, Musul'da örgütün el yapımı patlayıcı madde imalatı için kullandığı binayı bombaladı. Saldırıda IŞİD militanlarından ölenlerin olduğu ifade edildi.

İNTİHAR EYLEMCİLERİ HEDEF ALINDI

Irak ordusuna ait savaş uçaklarının, El-Enbar vilayetinde de intihar eylemcilerinin barındığı IŞİD mevzilerini hedef aldığı bilgisi verildi.

İKİ BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

Ramadi yakınındaki Elbu Ziyab ve Elbu Asaf bölgelerinde örgüte ait silah depoları ve iki bomba yüklü aracın imha edildiği belirtildi. Bu arada Irak güçlerinin, Musul'un güneyinde IŞİD'e ait olduğu tespit edilen insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi.

IŞİD'İN İNSANSIZ HAVA ARACI DÜŞÜRÜLDÜ

Irak ordusunda 92.Tugay Komutanı Albay Abbas Müslim, yaptığı açıklamada, 'Telafer'in Kurtuluşu Güçleri' olarak bilinen 15. Tümene bağlı 92. Tugay birliklerinin, Musul'un güneyinde IŞİD'e ait insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi. Müslim, düşen hava aracında askeri mevzilerin fotoğraflarının yüklü olduğu bir hafıza kartının ele geçirildiğini kaydetti.

İBADİ: MUSUL BİRKAÇ AY İÇİNDE GERİ ALINACAK

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 20 Eylül ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamada IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kentinin birkaç ay içerisinde geri alınacağını belirtmişti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Musul'da IŞİD'in Patlayıcı İmalathanesi Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement