Kıbrıs'taki İngiliz Üslerinden Suriyeli Muhaliflere İstihbarat Yardımı Yapılıyor - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs'taki İngiliz Üslerinden Suriyeli Muhaliflere İstihbarat Yardımı Yapılıyor

Kıbrıs\'taki İngiliz Üslerinden Suriyeli Muhaliflere İstihbarat Yardımı Yapılıyor

İngiliz İstihbarat Teşkilatı'nın Kıbrıs'taki İngiliz üslerinden; askeri hedefleri belirleyerek Suriyeli Esad rejimi karşıtlarına yardımcı olduğu haber verildi.

20.08.2012 14:20

İngiliz İstihbarat Teşkilatı'nın Kıbrıs'taki İngiliz üslerinden; askeri hedefleri belirleyerek Suriyeli Esad rejimi karşıtlarına yardımcı olduğu haber verildi.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Fileleftheros, "İngilizler ve Almanlar Esad'a Karşı... Rejim Karşıtları İçin Askeri Hedefleri Belirliyorlar" başlıklı haberinde bu yöndeki bilginin Rum tarafında İngilizce olarak yayınlanan Sunday Mail isimli gazeteye Suriyeli rejim karşıtı bir yetkili tarafından verildiğini yazdı.

Habere göre Suriye'deki iç savaşta örtülü şekilde faaliyet gösteren İngiliz İstihbarat Teşkilatı Suriye Ordusu'nun hareketlerini izliyor ve rejim karşıtlarının saldırılarını kolaylaştırıyor. Suriye Ordusu'na ait 40 araçlık konvoya düzenlenen saldırı, bu faaliyetin en son örneği olarak gösteriliyor.

Suriyeli muhalif yetkili; "İngiliz makamları, Kıbrıs'taki İngiliz üslerinden gönderilen ve Türkiye üzerinden Özgür Suriye Ordusu'na ulaştırılan gizli bilgileri biliyor ve yüzde yüz teyit ediyor. İngiliz gizli servisleri gelişmeleri Kıbrıs'tan takip ediyor. Bu çok faydalıdır çünkü pek çok bilgi topluyorlar" dedi, şöyle devam etti:

"İngilizler bu istihbaratı Türklere ve Amerikalılara veriyor, biz de Türklerden alıyoruz. Şu ana kadar verilen en faydalı istihbarat Esad taraftarı askerlerin Halep'teki hareketleriyle ilgiliydi."

Gazete Kıbrıs'taki üsler tarafından toplanan istihbaratın İngiltere'deki Gizli İstihbarat Merkezi'nde toplandığını ve CIA'nın Türkiye'ye ilettiği bu bilgilerin daha sonra Halep'teki rejim karşıtlarına aktarıldığını yazdı.

Gazete "Bild am Sonntag" isimli Alman gazetesinin de Suriye açıklarındaki gemilerde bulunan Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) ajanlarının da Suriye Ordusu'nun hareketleriyle ilgili istihbarat toplayarak Suriye'deki rejim karşıtlarına iletilmek üzere İngiliz ve Amerikalı yetkililere verdiklerini yazdığına işaret etti.

Simerini haberi; "İngilizler Kıbrıs Üzerinden Suriye'deki Rejim Karşıtı Güçleri Takviye Ediyor... Suriyelilere Üslerden Yardım Ediyorlar... Suriye'ye İletilmek Üzere Üslerden Türklere ve Amerikalılara İstihbarat" başlık ve spotlarıyla aktardı.

Alithia, "İngilizler Suriye Rejim Karşıtlarını Üslerden Yönlendiriyor.... İngiliz Üslerinin Suriye Krizindeki Rolü... Benzer Desteği Suriye Açıklarındaki Ajanları Aracılığıyla Almanya da Veriyor" başlığını kullandı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs'taki İngiliz Üslerinden Suriyeli Muhaliflere İstihbarat Yardımı Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement