Kenya'da Trafik Kazasında 45 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Dünya

Kenya'da Trafik Kazasında 45 Kişi Hayatını Kaybetti

Kenya polisi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin batısındaki işlek bir otoyolda Cuma akşamı meydana gelen trafik kazasında, en az 45 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı teyit edildi. Rift Vadisi Bölge Polis Komiseri Tom Odero, kazanın saat 18.30'da Kericho ilçesinde bir kamyon sürücüsünün kontrolü kaybederek yayalara, seyyar satıcılara ve yol kenarına park etmiş bazı araçlara çarpmasıyla meydana geldiğini söyledi. Polise göre, şoför kamyonun kontrolünü kaybedip Nakuru-Kericho otoyolunda yoldan çıkmadan önce Kericho ilçesine gidiyordu. Ulusal Ulaştırma ve Güvenlik İdaresi'ne göre, Kenya'da devlet ve özel sektörün otoyollardaki güvenliği artırma amaçlı yoğun çabalarına rağmen her yıl yaklaşık 3.000 Kenyalı trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kericho'dan bildiriyor. (XHTV)

01.07.2023 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenya polisi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin batısındaki işlek bir otoyolda Cuma akşamı meydana gelen trafik kazasında, en az 45 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı teyit edildi.

Rift Vadisi Bölge Polis Komiseri Tom Odero, kazanın saat 18.30'da Kericho ilçesinde bir kamyon sürücüsünün kontrolü kaybederek yayalara, seyyar satıcılara ve yol kenarına park etmiş bazı araçlara çarpmasıyla meydana geldiğini söyledi.

Polise göre, şoför kamyonun kontrolünü kaybedip Nakuru-Kericho otoyolunda yoldan çıkmadan önce Kericho ilçesine gidiyordu.

Ulusal Ulaştırma ve Güvenlik İdaresi'ne göre, Kenya'da devlet ve özel sektörün otoyollardaki güvenliği artırma amaçlı yoğun çabalarına rağmen her yıl yaklaşık 3.000 Kenyalı trafik kazalarında hayatını kaybediyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kericho'dan bildiriyor.(XHTV)

Kenya\'da Trafik Kazasında 45 Kişi Hayatını Kaybetti
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Kenya'da Trafik Kazasında 45 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement