"İsrail Türkiye'den Özür Dileyecek" - Son Dakika
Dünya

"İsrail Türkiye'den Özür Dileyecek"

"İsrail Türkiye\'den Özür Dileyecek"

Jerusalem Post'a konuşan bir İsrailli hükümet yetkilisi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemeye hazır olduğunu öne sürdü.

05.07.2012 17:20  Güncelleme: 23:21

Jerusalem Post gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dileyeceğini öne sürdü.

Gazeteye konuşan, ismi açıklanmayan bir İsrailli hükümet yetkilisi, İsrail'in, Türkiye'yle yakınlaşmaya hazır olduğunu ve Mavi Marmara olayı için özür dileyebileceğini öne sürdü.

Yetkilinin örneği ise ABD'nin, kasım ayında öldürülen 24 Pakistanlı asker için özür dilemesi. Zira İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman; geçen ay, henüz Pakistan'dan özür dilemeyen ABD'yi örnek göstermişti. Şimdiyse bu örnek çökmüş oldu.

TEL AVİV İÇİN TÜRKİYE'YLE GERGİNLİĞİ AŞMAK "ÖNEMLİ BİR AMAÇ"

Jerusalem Post gazetesine konuşan yetkili, Türkiye ile yaşanan gerginliği aşmak için çabaların sürdüğünü, Tel Aviv yönetiminin bunu, 'önemli bir amaç' olarak gördüğünü belirtti. ABD'nin Pakistan'dan özür dilemesinin İsrail için de bir emsal teşkil ettiğini ifade eden yetkili, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın geçen ayki açıklamalarını hatırlattı.

LIEBERMAN, ABD'Yİ ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

Lieberman, ABD'nin, ölen askerler için Pakistan'dan özür dilemediğini belirterek İsrail'in de Mavi Marmara olayıyla ilgili özür dilemesinin söz konusu olmayacağını ifade etmişti. İsrail'in, bu tavrını Washington'a da net bir şekilde aktarması gerektiğini savunan Lieberman, "Pakistanlılar, ABD'den özür dilemesini istedi, Amerikalılar 'Kesinlikle olmaz' dedi. Dolayısıyla bize gelip Mavi Marmara konusunda özür dilememiz için baskı yaptıkları zaman en iyi arkadaşımız bile olsa 'hayır' diyebilmeliyiz. Diğer türlü kimse size saygı göstermez" demişti.

İsrailli hükümet yetkilisi, bu mantığa göre ABD'nin özür dilemesinin, İsrail'i de böyle bir adım atmaya itip itmeyeceği sorusuna, "İsrail, Türkiye'yle yakınlaşmaya hazır. Bu her iki tarafın da karşılıklı çıkarına olan bir durum" diye konuştu.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Dünya 'İsrail Türkiye'den Özür Dileyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement