Irak'ta İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı protesto edildi - Son Dakika
Dünya

Irak'ta İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı protesto edildi

Irak\'ta İsrail\'in Gazze\'deki hastane saldırısı protesto edildi

Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen gösterilerde, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırı protesto edildi. Eylemciler, İsrail'in savaş suçu işlediğini ve sivillere yönelik saldırıların bir an önce durması gerektiğini vurguladı. Irak Başbakanı ve Hükümet Sözcüsü de İsrail'e karşı protestolar düzenlenmesi çağrısında bulundu ve ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

18.10.2023 10:59  Güncelleme: 11:01

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 500'den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan hastane saldırısı Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Kerkük Valiliği, Sağlık Müdürlüğü, Belediye Müdürlüğü, Kerkük Havaalanı ile bazı kamu kurumları önünde toplanan devlet memurları, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Irak ve Filistin bayrakları taşıyan eylemciler, İsrail'in Gazze'de hastaneyi vurarak işlediği savaş suçunu kınadı.

Savaşın ve sivillere yönelik saldırıların bir an önce durmasını isteyen göstericiler, bölge ülkelerinden Gazze'deki sivillere yardımlarını artırmasını istedi.

İsrail'in dün akşam saatlerinde Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda en az 500 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısıyla işlediği savaş suçuna karşı tüm Iraklıları protestolar düzenlemeye çağırmış, Hükümet Sözcüsü Basim el-Avvadi de ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Irak'ta İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement