İnkar Yasası Fransız Basınında - Son Dakika
Dünya

İnkar Yasası Fransız Basınında

İnkar Yasası Fransız Basınında

Fransa Senatosu'nda "soykırımı inkar" yasa teklifinin kabul edilmesi Fransız basınında da yankı buldu.

24.01.2012 14:18

Fransa Senatosu'nda "soykırımı inkar" yasa teklifinin kabul edilmesi Fransız basınında da yankı buldu.

Haberlerde, hükümetin teklifin yasalaşması için büyük çaba harcadığı, bununla birlikte yasaya tarihçi ve hukukçuların karşı çıktığı belirtildi.

'YASAYA TARİHÇİ VE HUKUKÇULAR KARŞI ÇIKTI'

Fransız Liberation gazetesi, "Gerek merkez sağ, gerek merkez sol partilerin yasayı destekleme konusunda ikiye bölündükleri" yorumunu yaparak, iktidar partisinden ve sosyalist partiden bir grup senatörün yasaya karşı çıktığına dikkat çekti.

Yasaya tarihçi ve hukukçuların da karşı çıktığını hatırlatan gazete, Senato Genel Kurulu'nun 7.5 saat süreyle canlı bir tartışmaya ev sahipliği yaptığını yazdı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasından kısa bir alıntı yapan gazete, geçmişte olduğu iddia edilen 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiğini belirttiği yazısında, Yahudiler için çıkarılan Gayssot yasasına yer verdi.

Senato yakınında Türklerin yaptığı protesto gösterisinden bir fotoğraf kullanan gazete, ayrıca, diğer sayfasında Ragıp Duran imzalı haber yorum yazısında, yasanın Senato'da kabul edilmesinden sonra, Türk bilgisayar korsanlarının, Fransız milletvekili ve senatörler ile resmi

bakanlıkların ve bankaların internet sitelerini çökertebileceklerini ve daha evvel yapılan siber saldırıları yazdı.

"HÜKÜMET ÇOK ÇABA HARCADI"

Le Figaro gazetesi de, iç sayfadan yayınladığı haberde, yasanının hazırlanış sürecine geniş yer verirken, yasaya ilişkin Fransa'daki tartışmaları ayrıntılı bir şekilde aktardı.

Gazete, yasanın aleyhinde ve lehinde olan Türk ve Ermenilerin gösterilerine yer verdiği haberde, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kanunlar komisyonunun da yasaya şiddetle karşı çıktığını okurlarına duyurdu.

Le Figaro haberinde, Senato Genel Kurulu'nda hükümetin, yasanın çıkması için gösterdiği çabaya dikkat çekti. Le figaro gazetesi de diğer gazeteler gibi iç sayfadan kullandığı haberini, yasanın kabul edildiğ şekliyle ve iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi gelişmelerin sekteye ugrayacağı varsayımını dile getirdi.

'YASA KRİZİ DERİNLEŞTİRECEK'

Le Parisien gazetesi, yasanın iki ülke arasındaki krizi derinleştireceği yorumunu yaparken, yasanın Senato'da bütün partilerin içinde görüş ayrılıklarına yol açtığını yazdı.

Gazete Paris'teki Türkler'in Senato yakınında düzenledikleri protesto gösterisinden bir fotoğraf kullandığı haberinde, çıkarılan inkar yasasını ihlalin 45 euro para cezası ile 1 yıl hapis cezası getireceğini yazdı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İnkar Yasası Fransız Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement