Hamburg Turizm Fuarına Türkiye Damgasını Vurdu - Son Dakika
Dünya

Hamburg Turizm Fuarına Türkiye Damgasını Vurdu

Hamburg Turizm Fuarına Türkiye Damgasını Vurdu

Hamburg'da Turizm Fuarı "Reisen 2012" kapılarını ziyaretçilere açtı.

08.02.2012 23:42

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra 17 şirketle fuarda temsil edilen Türkiye, fuara damgasını vurdu. Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk fuarda Türk firmalarını ziyaret ederek bilgi edindi.

Hamburg'da aralarında Türk firmalarının da bulunduğu uluslararası turizm fuarı "Reisen 2012" kapılarını açtı.

Kentin Dammtor semtinde Kongre ve Fuar Merkezi'nde 12 Şubat 2012 tarihine kadar devam edecek fuara, Türkiye de dahil, 80 ülkeden 900 turizm şirketi katılıyor.

TÜRKİYE TERCİH EDİLİYOR

Dünyada turizm sektöründe Türkiye'nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Nüket Ercan, 'Türkiye'nin her köşesi bir cennettir. Son yıllarda Türkiye'ye turizm akını hepimizi sevindiriyor ve bizlerde kaliteye önem veriyoruz. Türkiye şu anda turizm hacmi açısından dünyada 4. sırada bulunuyor ve Türkiye'ye gelen turistlerin başında Almanlar geliyor. Turistler sadece Akdenize değil, tüm bölgelerimize ilgi gösteriyor" dedi.

GEÇEN YIL REKOR KIRILDI

Başkonsolos Devrim Öztürk ise, "Turizmin gelişmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Toplam burada 17 firmamız iyi bir tanıtım yapıyorlar. Türkiye diğer ülkelerle rekabete açıktır. Geçen yıl Türkiye iyi bir rekor kırmış bulunuyor. Turizmden elde edilen önemli bir gelir var. Türkiye dünyanın en önemli ülkelerinden biri halindedir" dedi.

Fuarda Türk Hava Yolları (THY) Hamburg Bölge Müdürü Cemil Tezgah ve yardımcısı Özcan Seçgin ise, "THY 2010 yılı Avrupa'nın en iyi havayolu seçilerek ödüle layık görüldü. 29 Mayıs itibariyle uçuş sayımızı daha artıracağız" dediler.

İLK KEZ KATILIYORLAR

Türkiye'den Güral Premier şirketinin temsilcisi Emrah Kabakcı, "Hamburg fuarına ilk kez katılıyoruz. Burada tesislerimizin tanıtımını yapıyoruz. Bize gelen turistler tesislerimizde istedikleri herşeyi bulabiliyorlar. Tesislerimiz Kemer yakınında" dedi.

Bremen'den katılan Züleyha Yıldırım, "Biz Bremen'de 40 yıldır varız Hatta 2006 yılında en iyi seyahat acentesi olarak seçildik. Türkiye'ye giden turist sayısı her geçen gün çoğalıyor" açıklamasında bulundu.

Turizmci Serkan Ateş de yıllardır fuarlara katıldığını ve fuarların Türkiye'yi tanıtmak ve Türkiye'yi tanıyanlarla karşılıklı yüzyüze görüşmenin çok önemli olduğu kaydetti. 12 şubat tarihine kadar devam edecek fuarda Türk standlarını da gezmek mümkün.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hamburg Turizm Fuarına Türkiye Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement