Güney Kıbrıs'ın Yüzde 12'si İşsiz - Son Dakika
Dünya

Güney Kıbrıs'ın Yüzde 12'si İşsiz

Güney Kıbrıs\'ın Yüzde 12\'si İşsiz

Güney Kıbrıs'ta Eylül ayı işsizlik oranının, iş gücünün yüzde 12,2'i kadar olduğu; yani yaklaşık 53 bin işsizin bulunduğu bildirildi.

01.11.2012 13:57

Güney Kıbrıs'ta Eylül ayı işsizlik oranının, iş gücünün yüzde 12,2'i kadar olduğu; yani yaklaşık 53 bin işsizin bulunduğu bildirildi.

Politis gazetesi, "İşsizler 53 Binin Üstünde... Eylül Ayında Kıbrıs'ta İşsizlik İş Gücünün Yüzde 12,2'sinde" başlıklarıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs'ta işsizlik oranının, önlem alınmasını giderek daha acil kılarak, dramatik şekilde giderek arttığını yazdı.

Politis gazetesi Eurostat verilerine göre, Eylül ayında işsizlik oranının iş gücünün yüzde 12,2'sine ulaştığını belirterek, bu oranın, 53 binden fazla işsize denk geldiğini yazdı.

Fileleftheros gazetesi ise Güney Kıbrıs'taki işsizlik oranının, AB ve Euro bölgesi ortalamasının üzerinde bulunduğuna dikkat çekerek, buna göre, AB'de işsizlik oranın yüzde 10,6; Euro bölgesinde ise yüzde 11,6 olduğunu aktardı.

Gazete ayrıca Eylül ayında erkeklerde işsizlik oranının yüzde 12,6; kadınlarda yüzde 11,8 ve 25 yaş atlı gençlerde ise yüzde 29,3 olduğunu aktardı.

Habere göre DİSİ ve DİKO işsizlikle ilgili bu yeni veriler karşısında yoğun endişelerini dile getirdi. Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdi:

Haravgi: "Kıbrıs ve Avrupa'da İşsizlik Artıyor... Kıbrıs'ta 12,2'ye Ulaştı, Euro Bölgesinde Ortalama 11,6"

Fileleftheros: "İşsizlerin Ani Artışı... Oran, AB ortalamasını Aşarak Eylül Ayında Yüzde 12,2'ye Tırmandı"

Alithia: "İşsizlikte Yeni Olumsuz Performans"

Simerini: "İşsizlik Yüzde 12,2'de... Geçen Eylül Ayında Euro Bölgesini de Aştık" - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Güney Kıbrıs'ın Yüzde 12'si İşsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement