Fenerbahçe Heyeti, Eroğlu ve Yorgancıoğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Fenerbahçe Heyeti, Eroğlu ve Yorgancıoğlu'nu Ziyaret Etti

Fenerbahçe Heyeti, Eroğlu ve Yorgancıoğlu\'nu Ziyaret Etti

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti.

11.07.2014 15:03  Güncelleme: 15:04

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin ve beraberindeki heyet, KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti.

Heyet ilk olarak KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'nu ziyaret etti. Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Turhan Şahin ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin futbolda 19'uncu kez şampiyonluk kazandığını ve kulübün diğer alanlarda da birçok şampiyonluğu olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlamak için KKTC Fenerbahçeliler Derneği'nin davetlisi olarak adaya geldiklerini belirten Şahin, adadaki temasları hakkında bilgi verdi. Turhan Şahin, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Türkiye'nin en önde gelen sivil toplum örgütleri arasında yer aldığını da vurgulayarak, temasları çerçevesinde Kıbrıs'ta eğitim alanında neler yapabileceklerini de ele aldıklarını kaydetti. Şahin, kulübün 9 amatör ve olimpik branşta 80'in üzerinde kategoride sportif faaliyet yürüttüğünün de bilgisini vererek, Kıbrıslı sporcuların kulübün ulusal ve uluslararası başarılarına katkısına dikkat çekti. Şahin "Fenerbahçe olarak Kıbrıs'la farklı bir bağımız var" dedi.

Kabulde konuşan Başbakan Yorgancıoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün "Türkiye'de spor" denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olduğunu belirterek, kulübün, sivil toplum örgütü olarak yürüttüğü faaliyetleri de takdirlerle karşıladıklarını söyledi. Eğitimin Kıbrıs'ta önemli bir unsur olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, ülkedeki üniversite sayısının giderek arttığını söyledi. Yorgancıoğlu, eğitimde Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu'nun (YÖDAK) söz sahibi olduğunu anımsattı. Yorgancıoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eğitim konusu için YÖDAK'a müracaat etmesi halinde gerekli değerlendirmelerin yapılabileceğini söyledi. Özkan Yorgancıoğlu, hükümet olarak kendilerine düşen görevler olursa bunları da yerine getirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Kabul sonunda gün anısına hediye teatisi yapıldı. Başbakan Yorgancıoğlu'na, şampiyon olan Fenerbahçe futbolcularının imzasını taşıyan forma hediye edildi. Turhan Şahin, Başbakan Yorgancıoğlu'na, arkasında ismi olan Fenerbahçe formasını takdim ederken "Hangi takımın sempatizanı olduğunuzu bilmiyorum ama şu anda Fenerbahçeli oldunuz" demesi Başbakan'ı ve konukları güldürdü.

Fenerbahçe heyeti Özkan Yorgancıoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığında yer alan görüşmede, Şahin ve heyetine KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban eşlik etti. Kabulde, Galatasaraylı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, futbolda rekabet ortamının kaliteyi artırdığına işaret ederek, Fenerbahçe olmadan rekabetin olamayacağına işaret etti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Fenerbahçe Heyeti, Eroğlu ve Yorgancıoğlu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement