Dünya Kültür Mirası Listesindeki Tarihi Yapıları Korumak Kimin Görevi? - Son Dakika
Dünya

Dünya Kültür Mirası Listesindeki Tarihi Yapıları Korumak Kimin Görevi?

Dünya Kültür Mirası Listesindeki Tarihi Yapıları Korumak Kimin Görevi?

Brüksel'den Raja adlı bir izleyicimiz şöyle soruyor: "Dünya kültür mirası eserlerini korumak kimin görevi? Bir sorun çıkması durumunda uluslararası yetkililer ne yapabilir?

13.03.2015 12:38

Brüksel'den Raja adlı bir izleyicimiz şöyle soruyor: "Dünya kültür mirası eserlerini korumak kimin görevi? Bir sorun çıkması durumunda uluslararası yetkililer ne yapabilir?"

UNESCO görevlisi Mechtild Rossler, şöyle cevap veriyor:

"Bu kültür miraslarını korumak öncelikle anlaşma yapılan ve bu görevi yerine getireceğini onaylayan ülkenin sorumluluğundadır. Ancak asıl sorun, bu yükümlülüğü alan kurumun bölgede bir karışıklık yaşandığında elindeki kontrolü kaybettiği zaman ortaya çıkar. Bu durumda uluslararası yetkililerin bölgeye gitmesi gereklidir."

"Hatırlarsanız 1990 yılında böyle bir durum Dubrovnik'te yaşanmıştı. UNESCO anında duruma müdahale etti. Yetkili mimarlar tarihi evlerin çatılarını onardı ve Dubrovnik şu anda Hırvatistan'ın bir hazinesi durumunda."

"Şu anda Irak ve Suriye'de yaşanan karışıklığa değinelim. Bildiğiniz üzere UNESCO'nun askeri gücü bulunmuyor. Çatışma yaşandığı zaman bölgeye giremiyoruz."

"Dünya Miras Kongresi bu tarz tarihi yerlerin korunmasın

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 13 Mart 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Dünya Kültür Mirası Listesindeki Tarihi Yapıları Korumak Kimin Görevi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement