BDP Erbil Sorumlusu Cemal Coşkun: "Umarız Yarın Bu Sorun Çözülür" - Son Dakika
Dünya

BDP Erbil Sorumlusu Cemal Coşkun: "Umarız Yarın Bu Sorun Çözülür"

BDP Erbil Sorumlusu Cemal Coşkun: "Umarız Yarın Bu Sorun Çözülür"

BDP Erbil Sorumlusu Cemal Coşkun, BDP heyetinin kamu görevlilerini almak için bölgede bulunduğunu ifade ederek, "Umarız bu sorun yarın çözülür" dedi.

12.03.2013 17:10

BDP Erbil Sorumlusu Cemal Coşkun, BDP heyetinin kamu görevlilerini almak için bölgede bulunduğunu ifade ederek, "Umarız bu sorun yarın çözülür" dedi.

BDP Erbil Sorumlusu Cemal Coşkun, PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Öcalan'ın kamu görevlilerinin serbest bırakılması yönünde yaptığı açıklamalar sonrası kamu görevlilerini bırakma kararı aldıklarını belirten Coşkun, "Biliyorsunuz ki 2 yıla yakın süredir PKK'nın elinde biri kaymakam, biri polis, 6'sı asker olmak üzere alıkoyduğu 8 kişi vardı. ve bu 8 kişinin bırakılması ile ilgili de kamuoyunda yapılan kimi tartışmalar vardı. Kısa bir süre önce de Öcalan'ın İmralı'da bunların bırakılmasına dair kimi söylemleri vardı. ve kimi söylemler üzerine KCK bir açıklama yaparak kamu görevlilerinin bırakılacağını ifade etti. Akabinde de Türkiye'de bir heyet oluştu, bu heyet bugün aramızda kamu görevlilerini almak için bulunmaktadır" dedi.

Hakkari ve Iğdır Milletvekillerinin yanı sıra İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Çoban ile Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin heyette yer aldığını belirten Coşkun, Sebahat Tuncel'in ise yurt dışına çıkma yasağı olduğu için heyete katılamadığını ifade etti. Tuncel'in sınırda kamu görevlilerinin ailelerinin yanında onlara destek olmak için beklediğini söyleyen Coşkun, kamu görevlilerinin heyet tarafından alınmasından sonra ayrıntılı açıklama yapılacağını belirtti.

Irak Başbakanı Neçirvan Barzani'nin sürece olan katkısından da söz eden Coşkun, "Bugün Neçirvan Barzani hükümet çevreleri heyetimizle birlikte heyetimize de katkı sunarak bir fiil katılım da göstererek kamu görevlilerinin teslim alınmasında rol üstlenebileceklerini ifade etmişlerdir. ve yarın umarız bu sorun çözülür, yarın heyetimizle birlikte hükümeti temsilen de yetkililer heyetimizle birlikte olacaktır. Yine basın yayınla ilgili aşırı bir ilgi var. Daha önce dün burada bir hayli basın yayından olan yetkili arkadaşlarla paylaşmıştık. Bu noktada tedbirlerimizi alıp basın yayının esir askerlerin teslimini izlemesi noktasında da elimizden geleni yapmayı çalışacağımızı burada tekrar arkadaşlara bildiriyoruz" dedi.

Terör örgütü PKK, geçtiğimiz 2 yıl içinde Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve polis memuru Nadir Özgen ile askerler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran'ı alıkoymuştu. - ERBİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya BDP Erbil Sorumlusu Cemal Coşkun: 'Umarız Yarın Bu Sorun Çözülür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement