Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta sel meydana geldi, 180 kişi evlerinden tahliye edildi - Son Dakika
Dünya

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta sel meydana geldi, 180 kişi evlerinden tahliye edildi

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta şiddetli yağışlar sonucu sel meydana geldi. Sel nedeniyle birçok ev sular altında kaldı ve 180 kişi evlerinden tahliye edildi. Şiddetli rüzgarlar ve ağaç devrilmesi nedeniyle ulaşım da olumsuz etkilendi. Yardım ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtardı ve binden fazla aileye yardım malzemeleri dağıtıldı. Yetkililer, yağışların devam edeceğini ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

18.08.2023 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Arjantin'de sel: 180 kişi tahliye edildi

BUENOS AIRES - Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel meydana gelirken, 180 kişi evlerinden tahliye edildi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta şiddetli fırtına ve dolu yağışı görüldü. Yetkililerin açıklamalarına göre bir ayda düşmesi beklenen yağış miktarının 1 günde yağması başkentin doğu kesimlerinde sel, su baskınları ve akarsu taşkınlarına neden oldu. Kentteki birçok ev sular altında kalırken, 180 kişi evlerinden tahliye edilerek barınaklara yerleştirildi. Fırtına ve sel ulaşımı da olumsuz etkiledi. Cadde ve sokakların sel suları ile kaplandığı bölgede bazı araçlar mahsur kaldı. Şiddetli rüzgarların devirdiği ağaçlar nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Şehirdeki toplu taşıma seferleri aksarken, yetkililer güvenlik önlemi olarak bölgede elektrik kesintisi yapıldığını duyurdu.

Binden fazla aileye yardım

Yaşanan felaket nedeniyle Kızıl Haç, polis, yol güvenliği ve sivil savunma ekipleri seferber edildi. Ekiplerin başkentin bazı noktalarında mahsur kalan vatandaşları kurtardıkları ve felaketten etkilenen binden fazla aileye gıda, hijyen malzemesi ve battaniye yardımı yapıldığı bildirildi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade eden yetkililer yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek vatandaşlara tedbirli olma konusunda uyarıda bulundu.

Arjantin\'in başkenti Buenos Aires\'ta sel meydana geldi, 180 kişi evlerinden tahliye edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta sel meydana geldi, 180 kişi evlerinden tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement