Almanya'da Rehine Faciası: 5 Ölü - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Rehine Faciası: 5 Ölü

Almanya\'da Rehine Faciası: 5 Ölü

Almanya'daki rehine krizi, faciayla sonuçlandı; biri Türk, 5 kişi hayatını kaybetti.

04.07.2012 19:21  Güncelleme: 07:38

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki Karlsruhe şehrinde yaşanan rehin alma olayında biri Türk, 5 kişi hayatını kaybetti.

Karlsruhe'nin Nordstadt semtindeki bir apartmanın çatı katındaki dairede yerel saatle 09.00 sularında meydana gelen olay, şöyle gerçekleşti:

MESELE, SEVGİLİSİNİN DAİRESİNİN SATILMASI

Hayat arkadaşına ait olan dairenin, bir başkası tarafından satın alınması üzerine bir Alman; evin yeni sahibini, mahkemenin evden çıkarma kararını uygulamak üzere eve giden icra memurunu ve çilingir Mustafa Güler'i rehin aldı.

Daha sonra evden çıkmak istemeyen ve avcı olduğu belirtilen silahlı saldırganın olduğu evden yanık kokusu gelince polis, eve girdi ve aralarında saldırganın da bulunduğu 5 kişinin cesedini buldu.

Görgü tanıklarından biri, polisin kısa zamanda olay yerine geldiğini ve üç saat boyunca saldırganı ikna etmeye çalıştığını ifade etti. Daireden yanık kokusunun gelmesi üzerine polise bağlı özel komando birliklerinin daireye girdiği açıklandı.

Polis, olay sonrası geniş çapta güvenlik önlemi alarak çevrede bulunan bir anaokulu ve bir ilkokulu, bir süreliğine kapattı.

ÖLENLERDEN BİRİ, İKİ ÇOCUK BABASI TÜRK ÇİLİNGİR

Saldırganın rehin aldığı, Karlsruhe'de çilingirlik yapan 28 yaşındaki Mustafa Güler'in, Fatma (5) ve Selin (9) adlarında iki çocuğu bulunduğu ve hamile olan eşi Zeynep Güler'in, haftaya doğum yapacağı öğrenildi.

Ölüm haberini alan akraba ve yakınları, Güler'in Karlsruhe'nin Durlach semtindeki evine gitti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Rehine Faciası: 5 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement