ABD, İran Devrim Muhafızlarına ait bir tesise saldırı düzenledi - Son Dakika
Dünya

ABD, İran Devrim Muhafızlarına ait bir tesise saldırı düzenledi

ABD, İran Devrim Muhafızlarına ait bir tesise saldırı düzenledi

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplar tarafından kullanılan bir tesise saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırının, ABD personeline karşı gerçekleştirilen saldırılara bir yanıt niteliği taşıdığı belirtildi. ABD Savunma Bakanlığı, personelini ve çıkarlarını savunmak için her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, tırmanışa karşı çağrıda bulundu.

09.11.2023 09:29  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ve ona bağlı gruplar tarafından kullanılan bir tesise saldırı düzenlediğini duyurdu.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Başkan Biden'ın talimatıyla ABD askeri güçleri Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ve bağlı gruplar tarafından kullanılan bir tesise meşru müdafaa saldırısı düzenledi. Bu saldırı iki ABD F-15 uçağı tarafından bir silah depolama tesisine karşı gerçekleştirilmiştir. Bu hassas meşru müdafaa saldırısı, Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'ne bağlı gruplar tarafından ABD personeline karşı gerçekleştirilen bir dizi saldırıya bir yanıt niteliğindedir" denildi.

"ABD TAMAMEN HAZIRDIR"

Bakanlık, ABD'nin 'personelini ve halkını korumak için' her zaman hazır olduğu belirterek, "Başkan'ın ABD personelinin güvenliğinden daha yüksek bir önceliği yoktur ve ABD'yi, personelini ve çıkarlarını savunacağını açıkça ortaya koymak için bu saldırıyı yönetmiştir. Halkımızı ve tesislerimizi korumak için gerekli ilave tedbirleri almaya tamamen hazırız. Herhangi bir tırmanışa karşı çağrıda bulunuyoruz. ABD personeli Irak ve Suriye'de DEAŞ'la mücadele görevlerini yerine getirmeye devam edecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD, İran Devrim Muhafızlarına ait bir tesise saldırı düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement