Markalaşma Süreci: Marka Olmanın 10 Altın Kuralı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Markalaşma Süreci: Marka Olmanın 10 Altın Kuralı

Markalaşma Süreci: Marka Olmanın 10 Altın Kuralı

Uluslararası Marka Danışmanı Şükrü Terzi tarafından, Ukrayna'nın başkenti  Kiev'deki Türkiye- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Yurtdışında marka olmanın 10 altın kuralı" adlı sunuma işadamlarının yanı sıra...

02.10.2012 09:40

Uluslararası Marka Danışmanı Şükrü Terzi tarafından, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Türkiye- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Yurtdışında marka olmanın 10 altın kuralı" adlı sunuma işadamlarının yanı sıra çok sayıda ilgili genç de katıldı. Sunuma adını veren 10 altın kural şu şekilde sıralandı: "Vizyon, ait olma duygusu, simge, yayılma, ihtişam, duyulara seslenme, ritüel, biz ve onlar, öykü anlatımı ve gizem."

25 yıllık profesyonel  tecrübesinin  15 yılını New York'da edinen Terzi, son 10 yıldır ise İstanbul, Bakü, Kiev ve Almatı gibi şehirlerde marka yönetimi, danışmanlığı ve üst düzey reklam şirketi yöneticiliği yapıyor. Terzi; bu sunumun içeriğinin, edindiği deneyimlerinin sonucunda ortaya çıktığını belirterek, marka oluşturmanın hem çok kolay hem de uğraş gerektiren bir faaliyet olduğunun üzerinde durdu.

Sunumunda Walter Landor'un; "Ürünler fabrikalarda, markalar ise zihinlerde oluşturulur" sözüne atıfta bulunan Şükrü Terzi: "Marka oluşturmak kolaydır ancak oluşturulan markayı doğru bir stratejiyle yönetmek ve varlığını sürdükmek emek ve uğraş gerektirir."dedi.

Etkinlik katılımcı portföyü sadece Türklerden değil, ülkede faaliyet gösteren çok uluslu; Amerikalı, Ukraynalı, İtalyan firmaların temsilcilerden oluştu.

Başarılı marka danışmanı, sunumunda en önemli kriterin, firmaların kendileri ve markaları için doğru bir vizyona sahip olup stratejik bir şekilde hareket etmeleri  ve marka tescilinin ardından gelen  süreç içinde de bu vizyonun gereklerini yerine getirebilmeleri olduğunun altını çizdi.

Efor Patent'in Genel Müdürü ve Türk Patent Enstitüsü Marka ve Patent Vekili Savaş GÜMÜŞ: "Ürün sadece makine ya da el emeğinden oluşan somut bir varlık değil, aynı zamanda bir tarz ve düşünce sonucu ortaya çıkan, dinamik bir varlıktır. Marka olabilmek için sürekli geçerli olabilecek bir vizyon yoktur. Marka tescili almak olmak kolaydır ancak asıl önemli olan markayı geliştirip iyi bir şekilde sürdürebilmektir.  Markalaşma, ürününüzü ve hizmetinizi farklılaştıran, ona değer katan ve marka sahibine rekabet gücü kazandıran bir süreçtir." dedi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Markalaşma Süreci: Marka Olmanın 10 Altın Kuralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement