Çorum'da silahlanan köylüler, arazide olduğu öne sürülen aslanı arıyor - Son Dakika
3.Sayfa

Çorum'da silahlanan köylüler, arazide olduğu öne sürülen aslanı arıyor

Çorum'da kayıp hayvanları aramak için giden çobanın fotoğrafını çektiği ve aslan olduğunu öne sürdüğü yabani hayvan, kentteki vatandaşları tedirgin etti. Fotokapanların yerleştirildiği köyde, vatandaşlar da tüfek ve dürbünlerle arazide aslan aramaya başladı.

11.06.2020 14:35  Güncelleme: 15:30

Çorum'un Bayat İlçesinde Aşağı Emirhalil Köyü'nde son günlerde büyükbaş hayvanların yabani hayvanlar tarafından telef edilmesi üzerine bölgede yaşayanlar yabani hayvanın aslan olduğunu iddia etti.

Köye fotokapanlar yerleştirilirken vatandaşlar da tüfek ve dürbünlerle arazide olduğu iddia edilen aslanı arıyor. Bayat ilçesine bağlı Aşağı Emirhalil Köyü'ne yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki merada sürüde otlayan 2 büyükbaş hayvan, son iki ay içinde yabani hayvan saldırısında telef oldu. Sürünün Afganistan uyruklu çobanı saldıran hayvanın aslan olduğunu iddia etti ve bir de cep telefonu ile fotoğrafını çekti. 2 ay içerisinde iki kadın da ot toplamak için aynı bölgeye gittiklerinde aslana benzeyen yabani hayvan gördüğünü iddia etti.

Çorum'da silahlanan köylüler, arazide olduğu öne sürülen aslanı arıyor

Kayıp hayvanlarını aramak için bölgeye giden iki kardeş de aynı yerde aslan yavrusu gördüklerini öne sürdü. Bunun üzerine köy muhtarı Hasan Durak jandarmaya haber verdi. Aslanın görüldüğü iddia edilen ve telef olan hayvanların leşinin bulunduğu sazlık alanda jandarma tarafından arama yapıldı. Ayrıca bölgede drone ile de havadan tarama yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından bölgeye 3 adet foto kapan yerleştirildi. Henüz bir bulguya ulaşılamazken köyde yaşayanlar ise aslan korkusu nedeniyle tedirgin. Vatandaşlar zaman zaman köyün çevresinde dürbünle ve tüfekle arama yapıyor. Tarlaya hasat yapmaya giderken de korktuklarını dile getiren vatandaşlar hasat ve hayvanlarını otlatmak için araziye yalnız gitmediklerini söyledi.

Çorum'da silahlanan köylüler, arazide olduğu öne sürülen aslanı arıyor

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

80 haneli yaklaşık 150 kişinin yaşadığı Aşağı Emirhalil Köyü Muhtarı Hasan Durak, 'Hayvanlarımıza saldırı oldu ve leşleri bulundu. Öncelikle çobanımız gördüğünü söyledi bir yabani hayvanın sürüye saldırdığını söyledi ve daha sonra da fotoğrafını çekti. Bende jandarmayı arayıp fotoğrafı gönderdi. Fotoğrafı görenler aslan olduğundan şüphelendi. Bunun üzerine jandarma buraya geldi arama yaptı. Foto kapanlar yerleştirildi bölgeye. Drone de uçundular. Aslanın yavrusunu görenlerde oldu. Vatandaşlarımız tedirgin. Fotoğrafı gördüğümde aslana benzettim. Gereken bütün önlemlerin alınmasını istiyoruz. Köylülerimiz hayvanlarının otlak yerlerine yalnız gidemiyorlar korkuyorlar. Ara arama jandarmada burada tarama yapıyor ama henüz bir sonuç çıkmadı. Dün akşam karşıdaki Töyhane Köyü'nde de çeltik tarlasında çalışan vatandaşlarımız yine aslanı görmüşler" diye konuştu.

Çorum'da silahlanan köylüler, arazide olduğu öne sürülen aslanı arıyor

"FOTOKAPANDAN SONUÇ BEKLİYORUZ"

Halis Durak, 2 aydır köyde bu olayın yaşandığını dile getirerek 'Yabani ot toplamaya giden kadınlar ilk bu havanı görüyor ancak kurt sanıp dönüyorlar. Daha sonra büyükbaş hayvan sürüsüne saldırıyor. Çobanımız görüyor. Ardından 2 hayvan saldırıda telef oluyor ve daha sonra da aslan yavruları görülüyor. Gören korkup kaçıyor. En son çoban fotoğrafını çekiyor. Ben kesinlikle aslan olduğuna inanıyorum. Dün akşam yine başka bir köyde daha görülmüş aynı hayvanı. Hepimiz korkuyoruz. Bu mera bizim için önemli ama hayvanlarımızı oraya götüremiyoruz. Hepimizde bir tedirginlik var. İnşallah foto kapanlardan bir sonuç çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"ASLAN YAVRUSU GÖRDÜM"

Aslan yavrusu gördüğünü iddia eden Mehmet Buyruk, '10 gün önce bizim bir hayvanımızın ayağı sakattı sürüyle giden hayvanımız geri gelmedi. Bizde onu aramak için bölgeye gittik. Bu sırada motorun önüne sarı renkte aslan yavrusu çıktı. Korktuk bizde motoru hızlandırdık hemen kaçtık. Babam, ağabeyim ve çoban gördük. Hayvanın yüzünü net gördüm. Gördüğümüz yer köye yaklaşık 1 kilometre. Hayvanlarımızı oraya götürmüyoruz çok tedirginiz. Hasat dönemi herkes tarlalarda çalışıyor hepimiz tedirginiz, korkuyoruz. Bizde aradık ama bulamadık" dedi.

Çorum\'da silahlanan köylüler, arazide olduğu öne sürülen aslanı arıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Çorum'da silahlanan köylüler, arazide olduğu öne sürülen aslanı arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • ZEBANİ: Allah o yaratığı bu vahşilerden korusun 18 6 Yanıtla
  • hazırcevap: hemen silaha sarıl. kara cahillik böyle birşey işte 7 12 Yanıtla
  • Mert: Turkiyede aslan goruldu ve koyluler onu oldurmek icin silahlandi. Olma ihtimali yok ya hadi orda aslan yasiyor diyelim insanin onu oldurmeye calismasi icin gerizekali olmasi gerek. Hele elinde silahlarla aslani oldurmeye calisan koylulere engel olmayan bir zihniyete laf bile bulmak cok zorrrrr 13 3 Yanıtla
    Asli: Ne yapacaklardı bıraksınlar da aslan bütün köylüleri ve hayvanları mi yesin. Sen anadolu yu Afrika sandın herhalde 1 2 haklısın gardas: elinde dirgen ve urgan cadi avina cikmis sonra da yakalım diye bağıranlar gibiler. 2 0 Çoban : Maşallah çok güzel diyorsunuzda.Hayatınızda bırakın ASLAN I KAÇ DEFA YABANİ HAYVAN İLE KARŞILAŞTINIZ İLLEDE BİRİLERİNE ZARAR VERSİN DİYE Mİ BEKLİYECEK İNSANLAR KENDİLERİNE GÖRE ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞMIŞLAR TAMAM ÖLDÜRÜLMESİN AMMA YA BİR İNSANIN CANINA ZARAR VERİRSE ? Bir şık daha var buyurun siz yakalayın ama dikkat edin olurmu çünkü bir iplik yumağına kanacak kadar küçük değil bu kedi. 1 1 Sia: Coban rumuzuyla yazan arkadaş senin sanki hayatin aslanlarin arasinda gecmiş. Lan Turkiyede aslan yasiyorsa gercekten bu ne anlama gelir biliyor musun? Turkiye suyun altina gomulup tekrar eaki haline donse bu aslan kardesin yapacagi reklami yapamazsin dunyada. Sende kalkmis ya insanlara zarar verirse ne olacak die soruyorsun. Allah akil fikir versin Iste bizim zeka seviyemiz. Il 1 0 Gerek yok: Ulkede gerçek aslana gerek yok. Tepeden tırnağa herkes aslan kesilmiş. Çakma aslan. 1 0 Kiremı: Çoban rumuzlu ben senin zekana hayranım, Çorumda Aslan ne gezer, Küçük bir kediyi dedikodu ile Aslan yaparlar, yarın Çorum canavarı yaparlar 0 0
  • Mt: Yav merdiven alti alkol almayin deom bea:-) 6 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement