Kendilerini üst düzey kamu görevlisi gibi gösteren dolandırıcılık şebekesi çökertildi - Son Dakika
3.Sayfa

Kendilerini üst düzey kamu görevlisi gibi gösteren dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Kendilerini üst düzey kamu görevlisi gibi gösteren dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Ağına düşürdükleri kişilere kendilerini üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtan ve bu yöntemle dolandırıcılık faaliyetleri yürüten şebekeye yönelik Ankara merkezli 4 ilde icra edilen eş zamanlı operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

26.09.2023 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu görevlisi olduklarını ve üst düzey bürokratlarla yakın ilişkileri bulunduklarını söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü nitelikli dolandırıcılık eylemleri içerisinde oldukları değerlendirilen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Kimliği belirlenen 7 kişiye yönelik Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde silah, telsiz, sahte basın ve polis kimlik kartı ele geçirildi.

Şüphelilerin devlet yetkililerinin adlarını kullandıkları, bürokraside üst düzey tanıdıkları olduklarını söyledikleri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları ve iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları bildirildi.

Kendilerini zaman zaman "milletvekili", "binbaşı" olarak tanıtan şüphelilerin, suça konu eylemlerini logosunda devlet kurumlarına ait sembolleri kullandıkları dernek çatısı altında gerçekleştirdikleri, kendilerini devlet görevlilerince vazifelendirilmiş gibi gösterdikleri belirlendi.

"Milli ve dini hassasiyeti yüksek gruplardan oldukları" izlenimi veren şüphelilerin ayrıca üst düzey kamu görevlileri, yöneticileri ve siyasi parti temsilcileriyle ilgili paylaşımlar yaparak kendilerini önemli kişi gibi göstermeye çalıştıkları da tespit edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kendilerini üst düzey kamu görevlisi gibi gösteren dolandırıcılık şebekesi çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement