Şiddetli yağan yağmur suyunu tahliye etmek için bahçe duvarını yıktı - Son Dakika
3. Sayfa

Şiddetli yağan yağmur suyunu tahliye etmek için bahçe duvarını yıktı

Şiddetli yağan yağmur suyunu tahliye etmek için bahçe duvarını yıktıANTALYA Antalya'da pazar günü akşam saatlerinde yağan yağmur gece şiddetini artırarak Aksu İlçesinde su taşkınlarına neden oldu.

13.12.2022 12:28  Güncelleme: 13:31

Şiddetli yağan yağmur suyunu tahliye etmek için bahçe duvarını yıktı

ANTALYA Antalya'da pazar günü akşam saatlerinde yağan yağmur gece şiddetini artırarak Aksu İlçesinde su taşkınlarına neden oldu. Aksu İlçesi Güzelyurt Mahallesinde bulunan bazı evler de sular altında kaldı. Şiddetli yağan yağmur bir evin bahçesinde 1 metreye kadar yükselince, ev sahibi tahliye için çareyi bahçe duvarını yıkmakta buldu.

Pazar gece saat 22.00'de Aksu ilçesinde başlayan ve gittikçe şiddetini artıran yağmur suları Güzelyurt Mahallesinde bulunan bir evin bahçesinde birikti. Bahçede biriken yağmur suyu evin içine doldu. Ev sahibi İbrahim Yıldız, itfaiyeye haber verdiğini ardından bahçe duvarını yıkarak suyu tahliye etmek zorunda kaldığını söyledi. Yukarı mahalleden biriken yağmur sularının bahçesine dolduğunu belirten İbrahim Yıldız, " Komşu binaların arasından yukarı mahalleden gelen yağmur suyu evime geliyor. Daha önce de yetkililere söyledim. Şu an yapabileceğim hiçbir şey yok. İki defadır yağmur yağınca su taşkını yaşanıyor evim sular altında kalıyor" dedi.

Evine giren suyu boşaltmak için duvarı da deldiğini kaydeden Yıldız, "Evimize 30 santim su girdi. Suyu tahliye edebilmek için evin duvarlarını deldim. Bahçenin duvarını yıktım. Sel geldiği anda bahçede bir metre su vardı. Eşyaların çoğu çöp oldu. Gece itfaiye geldi suyu çektik. Bütün elektronik eşyalar kullanılmaz hale geldi. Halılar sular içinde. Yukarı mahallenin biriken yağmur suları buraya vuruyor. Buna yetkililerin çözüm bulmasını istiyorum. Şu an annemlerde kalacağız. Tadilat bitene kadar evimizde kalamayacağız. Dün ki yaşadığım sıkıntıları birazdan yine yaşayacağız. Duvarın dibinden sızıyor evin içini yeniden su basacak" şeklinde konuştu.

Şiddetli yağan yağmur suyunu tahliye etmek için bahçe duvarını yıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Şiddetli yağan yağmur suyunu tahliye etmek için bahçe duvarını yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement