Arjantin'de fırtına alarmı! 13 kişi hayatını kaybetti, uçaklar rüzgarla savruldu - Son Dakika
3.Sayfa

Arjantin'de fırtına alarmı! 13 kişi hayatını kaybetti, uçaklar rüzgarla savruldu

Arjantin'in Atlantik kıyısı boyunca etkili olan şiddetli fırtınanın ardından en az 13 kişi hayatını kaybederken, Aeroparque Havalimanı'ndaki uçaklar, rüzgarın etkisiyle savruldu. Ülkede alarm verilirken, başkent Buenos Aires'te turuncu alarm seviyesi açıklandı ve elektrik kesintileri yaşandı.

17.12.2023 15:30  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Amerika ülkesi Arjantin'in Atlantik kıyısı boyunca etkili olan şiddetli fırtınanın ardından en az 13 kişi hayatını kaybederken, Aeroparque Havalimanı'ndaki uçaklar, rüzgarın etkisiyle savruldu.

13 KİŞİ ÖLDÜ

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de etkili olan fırtına nedeniyle ülkede alarm verildi. Ülkenin Atlantik kıyısı boyunca etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle liman kenti Baha Blanca'da 13 kişi hayatını kaybetti.

Arjantin'de şiddetli fırtına! 13 kişi öldü, park halindeki uçaklar savruldu

PARK HALİNDEKİ UÇAKLAR SAVRULDU

Saatte 150 km'ye ulaşan rüzgar hızı nedeniyle başkent Buenos Aires'in kuzeybatısında bulunan Aeroparque Jorge Newbery Havalimanı'nda park halindeki uçaklar savruldu, bölgedeki binaların çatıları uçtu.

ÜLKEDE TURUNCU ALARM VERİLDİ

Ülkenin meteoroloji servisi tarafından yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle başkentte 2. en yüksek seviye olan turuncu alarm verildiği belirtilirken, şehir genelinde elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi. Devlet Başkanı Javier Milei yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dilerken, halkı evlerinde kalmaları konusunda uyardı.

Arjantin\'de fırtına alarmı! 13 kişi hayatını kaybetti, uçaklar rüzgarla savruldu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Arjantin'de fırtına alarmı! 13 kişi hayatını kaybetti, uçaklar rüzgarla savruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement