Antalya'daki Köpek Bilerek ve Kasten Ezilmiş - Son Dakika
3. Sayfa

Antalya'daki Köpek Bilerek ve Kasten Ezilmiş

Antalya\'daki Köpek Bilerek ve Kasten Ezilmiş

Antalya’nın Kepez ilçesinde E.K.’nin aracıyla bir köpeği ezmesine tepkiler devam ediyor.

07.08.2017 16:01

Antalya'nın Kepez ilçesinde E.K.'nin aracıyla bir köpeği ezmesine tepkiler devam ediyor. Antalya Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Dernek (ASKODER) Başkanı Mehmet Orhan, "Suçlu hakim karşısına çıktı. Fakat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 300-500 TL'yi ödeyen böyle bir canın kastını yapıp rahatlıkla yoluna devam edip gidebiliyor" dedi.

Edinilen bilgiye göre, 16 Temmuz'da E.K. aracıyla seyir halindeyken Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi Yeşil Sanayi Sitesinde başı boş olan köpeğin üzerine sürerek ezmişti. Olayın ardından sürücü E.K.'ye tepkiler yağarken, ASKODER Başkanı Mehmet Orhan şikayetçi olmuştu. Şikayetin ardından E.K. polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Şüpheli E.K.'ye 5199 SKM ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmaktan işlem yapıldı.

Olayın güvenlik kameralarına yansıdığı iş yerinin sahibi Mustafa Günay, 17 Temmuz günü işyerine geldiğinde kamera kayıtlarını kontrol ettiğinde olayı gördüğünü söyledi. Günay, "Pazar günü olduğu için burada her yer kapalı oluyor ama bazı arkadaşlarımız yine açıyor. Şahıs arabayla köpeği ezince arkadaşlar sese geliyor. Bir gün sonra da ben gelince bana durumu söylediler. Zaten olay yerinde kanlar vardı. Bende şirket ait kamera kayıtlarını incelemeye başladım. Şahıs bilerek ve kasten hayvanı eziyor. Biz burada sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını zaten karşılıyoruz. Köpeklere kendi köpeklerimiz gibi bakıyoruz. Farkındalık olsun diye görüntüleri bir çok yere gönderdim. İnşallah bundan sonra insanlar sokak hayvanlarına karşı biraz daha duyarlı olurlar. Sonuçta onlar bir can" şeklinde konuştu.

Orhan: "300-500 TL'yi ödeyen yoluna devam ediyor"

ASKODER Başkanı Mehmet Orhan ise, "Bu üzücü olayı öğrendiğimiz an hemen dernek olarak gerekli resmi müracaatları yaptık. Olayın soruşturması başlatıldı. Suçlu hakim karşısına çıktı. Fakat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kanunlarımızda maalesef öyle bir boşluk var ki önümüzdeki günlerde yargıya çıktığı zaman verilecek ceza 300-500 TL. Maalesef 5199 sayılı kanunda henüz değişiklikler olmadı. O yüzden 300-500 TL'yi ödeyen böyle bir canın kastını yapıp rahatlıkla yoluna devam edip gidebiliyor. Bu olayda inşallah bu kanunu hazırlayanlara bir mesaj olur. Bir canın hayatı 300-500 TL cezayla olmasın" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Antalya'daki Köpek Bilerek ve Kasten Ezilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement