Adıyamanlı depremzede vatandaş dolandırıcılardan son anda kurtarıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Adıyamanlı depremzede vatandaş dolandırıcılardan son anda kurtarıldı

Adıyamanlı depremzede vatandaş dolandırıcılardan son anda kurtarıldı

Adıyamanlı depremzede bir vatandaş, dolandırıcıların kendisini polis olarak tanıtarak aldığı altınları satmaya çalışırken vatandaşlar tarafından fark edilerek kurtarıldı. Dolandırıcılarla görüşen vatandaşın durumu polise bildirildi ve olayın ardından soruşturma başlatıldı.

03.11.2023 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyamanlı depremzede bir vatandaş, kuyumcudan borç aldığı altınları dolandırıcılara vermek üzereyken vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Adıyamanlı depremzede F.A'yı telefonla arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak düzenlenen bir operasyon için F.A'dan yardım istedi. Yapılacak olan bir operasyon için 300 bin TL parayı verecekleri hesaba atmalarını isteyen dolandırıcılar, F.A'yı ikna etmeyi başardı. Yaklaşık 180 bin TL parayı dolandırıcıların hesabına aktaran F.A., başka parasının olmaması üzerine yakını olan Orhan Akbaş isimli kuyumcuya giderek kendisinden 200 bin TL değerinde borç altın aldı. Alışveriş esnasında telefonu kulağından biran olsun ayırmayan ve oldukça telaşlı görünen F.A'dan şüphelenen Orhan Akbaş, F.A'nın iş yerinden çıkmasıyla F.A'yı takip etmeye başladı. F.A'nın başka bir kuyumcuya girdiğini ve altınları satmaya çalıştığını fark etti.

F.A'nın da durumundan şüphelenen kuyumcu Emre Düşündü, F.A'yı oyalamaya başlayarak olayı anlamaya çalıştı. Orhan Akbaş'ın da kuyumcuya girmesiyle birlikte her iki kuyumcu F.A'nın kulağından düşürmediği telefonu aldı. Dolandırıcılarla görüştüğü anlaşılan F.A., için durum polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri F.A'yı ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. F.A'nın yaklaşık 180 bin TL para gönderdiği ve ikinci para gönderimi yapacağı esnada kuyumcu Orhan Akbaş ve Emre Düşündü'nün sayesinde engellendiği öğrenildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Adıyamanlı depremzede vatandaş dolandırıcılardan son anda kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement