Zeytinyağı Fiyatlarının Artması Üreticileri Sevindirdi - Son Dakika
Yerel

Zeytinyağı Fiyatlarının Artması Üreticileri Sevindirdi

Zeytinyağı Fiyatlarının Artması Üreticileri Sevindirdi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı sona ererken, artan zeytinyağı fiyatları da üreticileri sevindirdi.

10.02.2017 13:31

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı sona ererken, artan zeytinyağı fiyatları da üreticileri sevindirdi. Sezon başında, kilosu 7,5-8 lira olan 5 asitlik rafinajlık zeytinyağının fiyatı 11 lirayı geçerken, 11-12 lira olan yemeklik yağlar da 15 liraya kadar yükseldi.

Yörede zeytin hasadı sona ererken, Tariş 5 asitlik rafinajlık zeytinyağının kilogram fiyatını 11 lira 35 kuruşa yükseltti. Yemeklik zeytinyağlarında ise tüccarların fiyatları 15 liraya kadar yükseltmesi üreticileri sevindirdi. Bazı üreticiler, ürünün elden çıktıktan sonra fiyatların yükseldiğini anlatırken, ürününü satmayan üreticiler de yükselen fiyatlarla sevindi. Son fiyatların iyi olduğunu anlatan Necat Kaynak, rafinajlık zeytinyağı fiyatlarının yükselmesinin kedisini sevindirdiğini söyledi. Öte yandan, artan zeytinyağı satışları kargo şirketlerini de sevindirdi. Son günlerde gönderdikleri kargonun yüzde 75'ini zeytinyağlarının oluşturduğunu anlatan Yurt İçi Kargo Müdürü Turgay Yıldız, Burhaniye zeytinyağının yurdun her tarafına gönderildiğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinyağı Fiyatlarının Artması Üreticileri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement