Zeytincilik Yasası"Nın Değiştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Zeytincilik Yasası"Nın Değiştirilmesi

Zeytincilik Yasası"Nın Değiştirilmesi

Edremit'teki toplantıda, zeytin ve zeytiniclikle ilgili TBMM'ye gönderilen tasarının geri çekilmesi istendi.

06.07.2014 14:57

Türkiye'nin en önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Edremit'te, "Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na ilişkin toplantı yapıldı.

Edremit Ticaret Odası'ndaki toplantıda, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, Edremit Belediye Meclis üyeleri, ziraat odası başkanları katıldı.

Saka, körfez bölgesi başta olmak üzere zeytin ve zeytinyağının binlerce ailenin geçim kaynağı olduğunu belirterek, "Bir sektörün yararına olacak gerekçesi ile bir başka sektöre zarar verilmemeli, zeytine ve zeytinyağımıza dokunulmamalıdır" dedi.

Toplantı sonunda imza altına alınan sonuç bildirgesinde şunlar kaydedildi:

"Biz geçimini zeytincilikten sağlayan, doğasını koruma endişesi taşıyan aşağıda imzaları bulunan kurum temsilcileri ve kişiler,16.06.2014'te TBMM Başkanlığına gönderilen Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkındaki 3573 sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı tanımıyoruz. İlgili kanun altı kez değiştirilmek üzere TBMM gündemine gelmişse de her defasında oy birliği ile reddedilmiştir. Buna rağmen ısrarla bir kez daha gündeme getirilmesini maksatlı görerek uygun bulmuyoruz. Kaldı ki, zeytincilik yasasının değiştirilmesi Anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Bu nedenle teklifin geri çekilmesini geçimini zeytincilikten sağlayan on milyon yurttaş adına talep ediyoruz." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zeytincilik Yasası'Nın Değiştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement