Yüksekova'da Hem'den Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Hem'den Yıl Sonu Sergisi

Yüksekova\'da Hem\'den Yıl Sonu Sergisi

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi (HEM), yıl sonu sergisi açtı.

28.05.2014 18:09

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi (HEM), yıl sonu sergisi açtı.

HEM bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilçe merkezi, belde ve köylerde el sanatları, makine nakışı, ahşap boyama, gümüş takı tasarım gibi 44 farklı branşta 212 kursun geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.

Serginin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, HEM'in, vatandaşların mesleki bilgilerini veya tecrübelerini artırma konusunda çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

HEM'in 2014 yılında 5 binin üstünde vatandaşa kurs verdiğini belirten Tikdağ, şöyle konuştu:

"Yıl boyunca 5 bin insan emeğini belli bir noktaya odaklayarak, memleketin gelişimine ve ülkemizin ilerlemesine katkı sağlamak adına bir şeyler ortaya koydu. Bu takdire şayandır. Bunun devam etmesi ülkemizin ve ilçemizin geleceği ile insanımızın daha birikimli, donanımlı olması için çok önemli. İnsanımız her türlü hizmetin en güzeline ve en iyisine layık. Dolayısıyla vatandaştan veya beraber yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz insanlardan bağımsız bunu gerçekleştirme ihtimalimiz yok. Hep beraber, el ele vererek bu başarıyı ortaya koyacağız."

HEM Müdürü Recep Yağan ise Soma ilçesinde meydan gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencileri andı.

Yağan, merkezde ayrım gözetmeyerek tüm vatandaşlara okuma yazma, mesleki, teknik ve genel kurslar açarak bilgi ve beceri kazandırma imkanı sağladıklarını belirtti.

Folklor gösterisinin ardından Kaymakam Tikdağ ve Belediye Başkanı Ruken Yetişkin tarafından kurdelesi kesilen sergi vatandaşlara açıldı.

Sergi 5 gün açık kalacak. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Hem'den Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement