Yozgat Üretici Kadınlar Derneği Yozgat'ın Yöresel Yemeklerini Ankara'da Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Yozgat Üretici Kadınlar Derneği Yozgat'ın Yöresel Yemeklerini Ankara'da Tanıttı

Yozgat Üretici Kadınlar Derneği Yozgat\'ın Yöresel Yemeklerini Ankara\'da Tanıttı

Yozgat Üretici Kadınlar Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Ankara Bala'da düzenlenen 1.Uluslararası Türk Kültürü-Türk Yemekleri Sunumu Festivali'nde Yozgat'ın yöresel yemeklerini tanıttı.

09.09.2013 18:20

Yozgat Üretici Kadınlar Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Ankara Bala'da düzenlenen 1. Uluslararası Türk Kültürü-Türk Yemekleri Sunumu Festivali'nde Yozgat'ın yöresel yemeklerini tanıttı.

Ankara Bala Kesikköprü Göl Kenarında düzenlenen 1. Uluslararası Türk Kültürü - Türk Yemekleri Sunumu Festivaline Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Bala Kaymakamı Mustafa Irmak, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, İran, Kongo, Gambiya ve Hırvatistan Büyükelçilerinin eşleri, Dünya ve Anadolu Destekleme Federasyonu Başkanı Müjgan Erdem, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar ile çeşitli illerden gelen dernek yöneticileri katıldı.

Festivalde Yozgat'ı temsil eden Yozgat Üretici Kadınlar Dernek Başkanı Hacer Güçlü, 1. Uluslararası Türk Kültürü-Türk Yemekleri Sunumu Festivalin'de Yozgat'ı en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdiklerini belirterek, "Bu festivale birçok ilden dernekler katılarak yöresel yemeklerini tanıttı. Bizde ilimizin yöresel yemeklerinden olan testi kebabı, arabaşı yemeği, parmak çöreğimizi ve kavurganın tanıtımını yaptık ve festivale gelen misafirlere ikram ettik. Amacımız Yozgat'ın yöresel yemeklerini bütün ülke geneli ve dünyaya tanıtmaktı. Bu konuda da gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Yemeklerimiz Ankara'da büyük ilgi gördü. Bize bu konuda destek olan Yozgat Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Dernek olarak bundan sonrada düzenlenecek bu tür organizasyonlarda yer alıp ilimizi en iyi şekilde temsil edip tanıtmayı düşünüyoruz" dedi.

Dünya ve Anadolu Dernekler Federasyonuna üye olduklarını ifade eden Güçlü, "Federasyon bu tür organizasyonları yurt dışında da düzenliyor dolayısıyla bundan sonra yemeklerimizi yurt dışında düzenlenecek etkinliklerde de tanıtma imkanına kavuşacağız" diye konuştu.

Festivale Dernek Başkanı Hacer Güçlü'nün yanı sıra dernek yönetim kurulu üyelerinden Satı Sargın ve Nadire Ekinci de katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Üretici Kadınlar Derneği Yozgat'ın Yöresel Yemeklerini Ankara'da Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement