Yozgat'tan Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Yozgat'tan Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Yozgat\'tan Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Yozgat İnfak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriyeli Mültecilere bir kamyon dolusu giyisi, ilaç, mama ve kuru gıda gönderdi.

06.01.2014 15:14

Yozgat İnfak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriyeli Mültecilere bir kamyon dolusu giyisi, ilaç, mama ve kuru gıda gönderdi.

Yozgat İnfak Derneği, Diyanet ve Divasen ile il müftülüğün ortak kampanyasında toplanan battaniye, kışlık giysi, ilaç, mama ve kuru gıda maddelerinden oluşan yardım malzemeleri AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, dernek görevlileri ve vatandaşların katılımıyla dualarla uğurlandı.

Yozgat İnfak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Davut Aslan, Suriyeli mültecilere yardım amacıyla Diyanet ve Divasen ve il müftülüğü ortaklığı ile yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Aslan, Yozgat halkının yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasında 40 adet yatak, 200 çuval giysi ve 50 kolide gıda malzemesinin toplandığını belirterek, " Suriye'de yaşanan zulme sessiz kalamazdık. Onlar bizim kardeşlerimiz onlara elimizden geldiği kadar yardımda bulunmalıyız. Yatak, giysi ve kuru gıda topladık. Bunları göndereceğiz inşallah . Suriye'deki, Müslüman kardeşlerimize sürekli diyalog halindeyiz, oradaki insanların durumlarını görüyoruz. Oradaki insanlar soğuktan, açlıktan ölmekte ve büyük sıkıntılar çekmekte okulları, evleri ve hastaneleri yıkılmakta. Bizde onlara elimizden geldiği kadar her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim insanlık borcumuz onlar bizim kardeşlerimiz bizde kardeşlik vazifemizi yapıyoruz. Yozgat'tan daha önce bir TIR dolusu yardım gönderdik, bir tane de şimdi gönderiyoruz. Haftaya bir tır daha göndereceğiz. Yozgatlılar olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'de Türk Milletinin yardım sever bir millet olduğunu belirterek, "Yozgat halkı Suriye'de yaşanan zulme sessiz kalmamış ve mazlumun yanında yer almıştır. Yozgatlı hemşehrilerimizin topladığı bu yardımlar, Suriye'de yaşanan zulümden kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizin bir nebze olsun yaralarını saracaktır. Bu konuda gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti gösteren hemşehrilerimize ve bu yardım kampanyasını başlatan dernek görevlilerimize, müftülüğümüze sendikalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'tan Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement