YÖK Yusuf Ziya Erdil'i Atadı - Son Dakika
Yerel

YÖK Yusuf Ziya Erdil'i Atadı

YÖK Yusuf Ziya Erdil\'i Atadı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne vekâleten 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren yeni rektör ataması yapılıncaya kadar MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil’in vekalet edeceğini açıkladı.

21.12.2013 14:24

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren yeni rektör ataması yapılıncaya kadar MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil'in vekalet edeceğini açıkladı.

Bilindiği gibi 30 Kasım tarihinde AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan MSKÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mansur Parmandar'ın rektörlükten istifası sonrası rektörlük makamı boş kalmıştı. 2014 yılında yapılacak olan Rektörlük seçimlerine kadar rektör vekili olarak Yüksek Öğretim Kurulu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne vekalet edecek ismi belirledi. YÖK taarfından Rektör vekilliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil vekalet edecek.

POF. DR. YUSUF ZİYA ERDİL'İN KİMDİR?

Prof. Dr. Erdil, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. 1994-95 yılları arasında Elmadağ Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmen olarak görev yaptıktan sonra bir yıllık özel sektör deneyimi süresince orman endüstrisi alanında çalıştı. 1996-2002 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Prof. Dr. Erdil, yüksek lisans ve doktora öğrenimini Purdue Üniversitesi'nde tamamladı. ABD'de Amerikan Kütüphaneler Derneği (ALA) ve Ahşap Mühendisliği Derneği (APA) için proje yürütücülükleri ve mobilya performans testleri konusunda çok sayıda bilirkişilik görevlerinde bulundu.

2002 yılında Yardımcı Doçent olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü'nde çalışmaya başlayan Dr. Erdil, 2003 yılında Doçent, 2008 yılında Profesör unvanını aldı. 2002-2010 yılları arasında, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Senato Temsilciliği ve Teknik Eğitim ve Teknoloji Fakülteleri Dekan vekilliği görevlerini yürüttü. Çeşitli aralıklar ve sürelerde Fransa, ABD ve Avusturya'da "Ziyaretçi Profesör" olarak bulundu.

Prof. Dr. Erdil ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin uluslararasılaşma faaliyetlerinde daima aktif rol almış, 2004 yılında Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'nün kuruluşunda bulunmuş ve aralıksız olarak Koordinatör yardımcısı ve Koordinatör olarak çalışmıştır. 2005 yılından bu yana Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AB Hayatboyu Öğrenme Programı Kurum Koordinatörlüğü görevini de yürütmekte olan Dr. Erdil 2007-2008 yılları arasında, YÖK'ün yürüttüğü AB destekli "Bologna Sürecinin Türkiye'de Uygulanması" projesi dahilinde "Bologna Uzmanlığı" görevi yaptı. Erasmus ve LdV kapsamında çok sayıda projede yürütücü veya ortak olarak görev yapmıştır.

Temel çalışma alanı mobilya performans testleri ve ürün mühendisliğidir. Son yıllarda öncelikli çalışmaları uluslararasılaşma, yükseköğretim reformu ve kültürlerarası yetkinlikler olan Dr. Erdil'in saygın uluslararası dergilerde çok sayıda bilimsel yayınları, yurtiçi ve yurtdışında mezun ve devam etmekte olan Yüksek Lisans ve Doktora danışmanlıkları bulunmaktadır. Çeşitli projelerde araştırmacı, hakem ve yürütücülük görevi yapmıştır. Bilimsel ve mesleki kuruluşlara üyelikleri ve ödülleri bulunan Dr. Erdil, ulusal ve uluslararası dergilerde editörlük, danışma kurulu üyeliği ve hakemlik görevleri yapmaktadır. Kaynak dili İngilizce olan Prof. Dr. Erdil, evli ve iki çocuk babasıdır. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement