Yılın Anneleri Şehit Anneleri - Son Dakika
Yerel

Yılın Anneleri Şehit Anneleri

Yılın Anneleri Şehit Anneleri

Türk Anneler Derneği, yılın anneleri olarak şehit annelerini seçti.

07.05.2016 17:00

Türk Anneler Derneği, yılın anneleri olarak şehit annelerini seçti.

Anneler Günü nedeniyle Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Hükümet Meydanı'nda toplanan dernek üyesi anneler önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı'nı söylediler. Atatürk Anıtı'na çelengi Dernek Şube Başkanı Ayla Balcı sundu.

Balcı, kadın ve ana olarak tabiatın ana felsefesiyle iyi ve güzel duyguların, kutsal bir ismin sahibi olduklarını belirterek, "Bu inancın bir ifadesi olarak kutladığımız Anneler Günü'nde ortak duygu ve düşünceleri taşıyoruz. Çocuklarımızın çağdaş uygarlık düzeyi içinde yasalara saygılı, demokrasinin ve açık rejimin sağladığı haklara insan sevgisini yüreğinde taşıyan, vatanı yücelten, bilim, teknoloji ve sanatta ilerleyerek yurtta barış dünyada barışın öncüleri olmaları bizim tek mutluluğumuzdur. Günü bu açıdan ele alıyor ve diyoruz ki, sevgili yavrularımız, bugünlere bizlere vereceğiniz en güzel armağan, kardeşlik ve sarış olsun. Atatürk'ün ilkeleri ışığınız olsun. Atalarımız bizlere güvendi. Biz de sizlere güveniyoruz. El ele, gönül gönüle olalım. Analar olarak sağlıklı gelişmenin ve kalkınmanın temelinde bu ihtiyacı görüyoruz" dedi.

Bu yıl ve gelecek yıllarda yılın annelerini şehit anaları ilan eden Balcı," Bugün bayrağımız dik, başımız dik ise bunun kahramanları şehit annelerinin yetiştirdiği ve evladının tabutuna sarılarak vatan sağolsun diyen anneler 2016 ve nice yıllarda Türk milletinin bağrında saygıyla anılacak" diye konuştu. Balcı'nın konuşmasının ardından dernek üyeleri Vali Yardımcısı İsmail Akman'ı ziyaret ettiler. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yılın Anneleri Şehit Anneleri - Son Dakika


Advertisement