Yılda Bin Hasta Tedavi Gördü - Son Dakika
Yerel

Yılda Bin Hasta Tedavi Gördü

Yılda Bin Hasta Tedavi Gördü

Harran Üniversitesi'ne bağlı Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde son bir yılda bin hastanın tedavi gördüğü belirtildi.

06.03.2014 12:52

Harran Üniversitesi'ne bağlı Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi, akademik kadroları, teknik donanımı ve tecrübeli çalışanları ile sağlık alanında büyük bir boşluğu doldurmaya çalışıyor. Ünite, kurulduğu günden beri her geçen gün gelişen teknoloji ile kendini yenileyerek, yılda ortalama bin hastaya tedavi hizmeti veriyor.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Küçük başkanlığında Yrd. Doç. Dr Nuran Altay'la birlikte 5 akademisyen, 6 asistan, 18 hemşire ve 5 yardımcı personelle hizmet veren genel yoğun bakım ünitesinde; 10 adet tam donanımlı genel yatak, 4 adet göğüs kalp damar cerrahi yatağı,2 adet ise izolasyon odası bulunuyor.

Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Yrd. Doç. Dr Ahmet Küçük; "Hastanemiz yoğun bakımı tercih edilen bir yoğun bakım. Alt yapımız tamamen hazır durumda. Her geçen gün hızla büyüyen Şanlıurfa'da yeterli yoğun bakım ünitesi eksikliği var. Biz de hemodiyafiltrasyon, plazmaferez, invazif hemodinamik monitorizasyon imkanları ile 3. basamak sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Başta bu imkânları sağlayan üniversite yönetimine, baştabipliğe ve zaman mefhumu gözetmeyen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.
(Kaynak: Güzeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yılda Bin Hasta Tedavi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement