Yeşilyurt Belediyesi Meydan İftarı Şahnahan Mahallesi'nde Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Belediyesi Meydan İftarı Şahnahan Mahallesi'nde Kuruldu

Yeşilyurt Belediyesi Meydan İftarı Şahnahan Mahallesi\'nde Kuruldu

Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen ve kurulduğu her mahallede binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturan meydan iftarları, bu kez Şahnahan Mahalle sakinlerini ağırladı.

22.06.2016 15:52

Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen ve kurulduğu her mahallede binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturan meydan iftarları, bu kez Şahnahan Mahalle sakinlerini ağırladı.

Şahnahan İlkokulu bahçesinde düzenlenen iftar etkinliğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar öncesi alana gelen Polat, masaları tek tek dolaşarak, iftara katılanlarla sohbet etti, vatandaşların isteklerini dinledi. Meydan iftarı, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu oyuncularının Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle vatandaşları iftara davet etmeleriyle başladı. Meydan iftarlarına nostaljik bir hava estiren ve özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği eşeğe ters binen Nasrettin Hoca tiplemesiyle büyük ilgi toplayan tiyatrocu Ömer Konakçı, bu sefer farklı bir uygulama yaparak eşeğin yerine ata bindi. Şahnahan sokaklarında atın üzerinde Nasrettin Hoca'yı gören mahalle sakinleri ve çocuklar ilk başta büyük şaşkınlık yaşadı. Mahalle sakinlerini iftara davet eden at üzerindeki Nasrettin Hoca, alanda bulunan vatandaşlarında büyük ilgisini çekti. Meydan iftarlarının Şahnahan programında ilahiler ve ney dinletisinin yanı sıra, Yeşilkonak öğrencileri tarafından İslamiyet'in ilk kurulduğu yılları anlatan tiyatro gösterisi sırasında duygusal anlar yaşandı. Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını kısa kesitlerle anlatan tiyatro gösterisinde o dönemin ruhunu etkileyici bir şekilde anlatan genç tiyatrocular, Şahnahanlılar tarafından ayakta alkışlandı. Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu oyuncularından Ömer Konakçı ile İrem Alhan tarafından sahnelenen Karagöz-Hacivat gösterisinin yanı sıra Tuzsuz Deli Bekir oyunları iftar öncesinde vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, selamlama konuşmasında, "11 sultanı Ramazan ayı, Kadir Gecesi ve diğer tüm güzellikleriyle büyük öneme sahiptir. Ramazan ayı kapsamında düzenlediğimiz meydan iftarlarının temel amacı kardeşlerimizle birlikte kardeşlik iftarı yapmaktır. Çocuklarımız, ablalarımız, büyüklerimiz, amcalarımız ve dedelerimiz iftarımızı bereketlendiriyorlar. İftar programlarında 7'den 70 tüm hemşehrilerimizle aynı sofra etrafında buluşuyoruz, birbirimize tebessüm ediyoruz ve dua ederek oruçlarımızı açıyoruz. Şahnahan Mahallesi bizim için çok önemlidir, bugün kardeşlerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız ve büyüklerimizle aynı sofrada oruç açmanın huzuru içindeyiz. Kardeşlik iftarını bize nasip eden Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Üç yıldır düzenlediğimiz meydan iftarlarına katılımın her seferinde artması bizleri mutlu ediyor. İftarlarda dostluklar gelişiyor, kardeşliğimiz pekişiyor. Anadolu topraklarının Müslüman yurdu olması öyle kolay olmadı, çok büyük zorluklar ve sıkıntılar yaşandı. Bu toprakların aziz insanları ayrımcılığa, ayrılıkçılığa ve teröre asla ve katiyen taviz vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bu ülkeyi karıştırmak isteyen, hainlik planları yapan, insanları bölmek ve parçalamak isteyenler oldu ancak millet olarak geçmişte bunlara nasıl engel olduysak yine hep birlikte engel olacağız. Huzurumuza ve barışımıza çomak sokmak isteyenlere karşı hep birlikte el ele verip engel olacağız. Şahnahan'daki bu kardeşliğimiz ve dayanışmamız bize güç ve moral veriyor. Biz yeter ki birlikte olalım, beraberliğimizi koruyalım" diye konuştu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından ezanın okunmasıyla birlikte iftar programına katılan mahalle sakinleri hep birlikte oruçlarını açıp, dua etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt Belediyesi Meydan İftarı Şahnahan Mahallesi'nde Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement