Yeşilay'dan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Yeşilay'dan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Seferberliği

Yeşilay\'dan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Seferberliği

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında eğitim seferberliği başlattı.

18.03.2015 10:15

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında eğitim seferberliği başlattı.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'a, valilik makamında, Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Aydın ve Madde Bağımlılığı Eğitmeni Şemsettin Ercan tarafından proje hakkında kapsamlı bilgi verildi. Proje kapsamında Mardin genelinde 4 eğitimci tarafından 432 rehberlik öğretmenine madde bağımlılığı, sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı ve alkol bağımlılığı alanlarında eğitim verilecek. Her rehberlik öğretmenine konularla ilgili dokümanlar dağıtılacak. Rehberlik öğretmenleri aldıkları eğitimden sonra kendi okullarında öğrenci ve velilere konu ile ilgili eğitim verecek. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başında 5 alandaki bağımlılıkla ilgili dokümanların öğrencilere de dağıtılması planlanıyor.

Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın çok ciddiye alınması gerektiğini belirten Vali Koçak, konuyla ilgili hazırlıkların ve çalışmaların kapsamlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca işin Milli Eğitim ayağının dışında tüm toplumu özellikle sivil toplum kuruluşlarını da kapsayacak şekilde çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Koçak, Mardin Valisi olarak bu çalışma için gereken önem ve hassasiyeti göstereceğini, bu çalışmaların takipçisi olacağını dile getirdi.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu da projenin amacına ulaşması için üzerlerine düşen her türlü görevin sonuna kadar yerine getirileceğini kaydetti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilay'dan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement