Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Burdur Belediye Başkan adayı Ercengiz: "Kentsel dönüşüm, insan dokusunu değiştirmeyi hedefleyen bir çalışmadır.

03.03.2014 15:06

CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz kentsel dönüşümün, "insan dokusunu değiştirmeyi hedefleyen bir çalışma" olduğunu iddia ederek, "Kentsel dönüşüm demek, rantsal dönüşüm demektir" dedi.

Ercengiz, Tepe, Sinan ve Karasenir mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Burdur'da kentsel dönüşümü değil, kentsel değişimi başlatacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşümde sadece bina yapılıp yıkılmayacağını, uygulandığı alanlardaki kültürün de yıkılacağını savunan Ercengiz, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşüm, insan dokusunu değiştirmeyi hedefleyen bir çalışmadır. Kentsel dönüşüm demek, rantsal dönüşüm demektir. Bir rant oluşturulacak ve bu rantı da vatandaşıyla paylaşmayacaklar. 3'üncü şahıslara, müteahhide adeta peşkeş çeken, hak sahibinin değil yandaşın yanında olan bir kentsel dönüşüm içerisinde bunu gerçekleştireceklerini biliyoruz. Biz bu dönüşümün karşısındayız. Bir dönüşüm olacaksa bu değişeme vatandaşım ikna olacak. Orada paylaşılacak bir rant varsa o rant, asıl hak sahibine verilmeli. Buna ne belediye ne müteahhit ne de 3'üncü şahıslar ortak olamayacak."

Ercengiz, kentsel dönüşümden değil, kentsel değişimden yana olduklarını bunun içinde seçilmeleri durumunda yeni bir imar planı yapacaklarını kaydetti. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement