"Doğalgazın 2-3 Yılda Getirilmesini Sağlayacağız" - Son Dakika
Yerel

"Doğalgazın 2-3 Yılda Getirilmesini Sağlayacağız"

"Doğalgazın 2-3 Yılda Getirilmesini Sağlayacağız"

AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Yayman, "5 yılda gelecek olan doğalgazın 2-3 yılda getirilmesini sağlayacağız. Çünkü kanalı biz açacağız" dedi.

25.02.2014 12:07  Güncelleme: 12:19

AK Parti Menteşe Belediye Başkan adayı Mestan Yayman, "5 yılda gelecek olan doğalgazın 2-3 yılda getirilmesini sağlayacağız. Çünkü kanalı biz açacağız" dedi.

Yayman, seçim çalışmaları kapsamında Menteşe ilçesinde esnaf ile bir araya geldi. Yayman, esnafın sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini anlattı.

Vatandaşların "Muğla için en büyük sorun hava kirliliği. Neler yapacaksınız" sorusu üzerine Yayman, "Belediye yeteri kadar denetim yapmıyor. Biz yapacağız. Doğalgaz gelince de şehrin havası temizlenecek" dedi.

Yayman, seçilmi kazanmaları halinde ikili kanallar açacaklarını belirterek, "Bizim yapmak istediğimiz, kaldırımlara ya da yollara ikili kanallar açmak. Birisinden yağmur suları, diğerinden de doğalgaz, içme suyu, telefon, elektrik gibi hizmetlerin yer altına alınması yapılacak. Bir defa kazmak, tam kazmak şeklinde planımız. Bunu yaptığımız zaman tekrar tekrar yolların, kaldırımların kazılma sorunu da ortadan kalkacak" diye konuştu.

Doğalgazın planlandığından daha erken Muğla'ya geleceğini ifade eden Yayman, şöyle konuştu:

"5 yılda gelecek olan doğalgazın 2-3 yılda getirilmesini sağlayacağız. Çünkü kanalı biz açacağız. Bu firmaya çok büyük kolaylık sağlayacak. Kanal hazır, firma sadece boruları döşeyecek. Muğla hava kirliliği anlamında çok büyük bir dezavantaja sahip. Muğla, Türkiye'de en kirli havası olan birkaç ilden birisi. Hava kirliliği düşürülebilir. Şu ana kadar da düşürülebilirdi. Muhtemelen bu, bile bile düşürülmedi. Daha kaliteli kömür getirilebilirdi. Kontrollerin de zayıf olduğunu düşünüyorum. Belediye hiç kömür kontrolü yapmıyor. Böyle olunca kalitesiz kömürler kullanılıyor. Hem bir kısım insanlar haksız kazanç elde ediyor hem de biz zehir solumak zorunda bırakılıyoruz."

Yayman, doğalgaz gelene kadar özellikle kömürleri tamamen kontrol edeceklerine işaret ederek, "Kömürleri laboratuvar test sonuçları gelmeden dağıttırmayacağız. Bunun yanında doğalgaz da verilmeye başlanınca şehrin havası temizlenmiş olacak. Ayrıca doğalgaz bağlantıları sırasında ortaya çıkacak maliyet için dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik bir fon oluşturacağız. Fonda toplanan paralar dar gelirli vatandaşlarımız için kullanılacak" dedi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Doğalgazın 2-3 Yılda Getirilmesini Sağlayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement