Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tanrıverdi: "Manisa’da son 5 yılda belediyecilik anlamında şehri ileri taşıyacak önemli yatırımlar yapılmadı"

15.02.2014 16:44

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, "Manisa'da son 5 yılda belediyecilik anlamında şehri ileri taşıyacak önemli yatırımlar yapılmadı" dedi.

Tanrıverdi, seçim çalışmaları kapsamında Demirci ilçesinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Partisinin Demirci Belediye Başkan adayı Selami Selçuk'a destek isteyen Tanrıverdi, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla Demirci ilçesinin de büyük hizmetler kazanacağını söyledi.

Manisa ve ilçelerinin 30 Mart seçimlerinden sonra AK Parti Belediyeciliği ile tanışacağını kaydeden Tanrıverdi,  şöyle konuştu:

"İlçelerimizin ve beldelerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Manisa'da son 5 yılda belediyecilik anlamında şehri ileri taşıyacak önemli yatırımlar yapılmadı. 2011 genel seçimlerinde Demirci'ye yeni hastane sözü vermiştik. Önümüze birçok engellemeler ve karalamalar yaptılar. Çalışmalarımızı hızlandırdık ve 75 yataklı Demirci Devlet Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı. En kısa zamanda yeni hastanemizi tamamlayarak hizmete alacağız. Demirci'ye yapılacak olan TOKİ evleri konusunda da birçok spekülasyonlar ortaya atıldı. Manisa'nın birçok ilçe ve beldesinde TOKİ evleri inşa ediliyor. Salihli'nin Durasallı, Soma'nın Turgutalp beldelerinde, Kula ve Turgutlu ilçelerinde TOKİ tarafından yapılan evleriyle vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını çözüyoruz. Manisa'da 5 yıl belediye başkanlığı yapan Cengiz Ergün 5 tane konut üretmedi. Demirci'de de konut ihtiyacı gündeme geldiğinde devreye girdik. Belediye'ye bağışlanan arazinin bir kısmına okul yapıldı, diğer kısmına da TOKİ evleri yapılacak."

CHP'li Özel de Demirci'deydi

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel de Demirci Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Özel ve beraberindeki CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ile CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, ilçe girişinde halk oyunları ekibinin gösterileri ile karşılandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap eden Özel, Manisa'nın CHP Belediyeciliği ile yeni bir döneme gireceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Seçimlerde CHP'nin birleştirici gücü ile Manisa'da kalkınma hamlesini başlatacağız. Çiftçiler ve esnaf zor durumda. Tarlada yetiştirilen mahsuller hak değeri bulmuyor. Tütün ve zeytin üzerine üretim yapılan Akhisar'da çiftçiler isyan eder hale geldi. Demirci'de de esnafımızın ve çiftçimizin yüzünü güldürecek projeler yapacağız. Demirci'ye esnaf kökenli bir belediye başkan adayı gösterdik. Demirci'nin derdi olan çöp sorununa kalıcı bir çözüm bulunacak. Kurulacak çöp arıtma tesisi ile Demirci çöpten kurtulacak. İlçeye hal binası, köylere tüm vatandaşların kullanabileceği köy konakları inşa edeceğiz. İlçenin en yüksek tepesi olan Türkmen Tepesi, turizm merkezi haline getirilecek. Öğrenciler için de belediyeye ait yurt inşa edeceğiz."

MHP'li Ergün Alaşehir'de

Manisa Belediye Başkanı ve MHP adayı Cengiz Ergün ise Alaşehir ilçesine bağlı Kemaliye beldesini ziyaret ederek, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Belediyenin katkılarıyla yapılan Kemaliye Meydanı'nın açılış kurdelesini kesen Ergün, ilçe, belde ve köylere mevcut imkanlarla 40 milyon liraya ulaşan destek sağladıklarını, büyükşehirde çok daha büyük hizmetlerin her alana ulaştırılacağını söyledi.

Alaşehir Belediye Başkan adayları Gökhan Karaçoban'a destek verilmesini isteyen Ergün, şunları kaydetti:

"Manisa Belediyesi'ni 195 milyon liralık gelire ulaştırdık. Kentin tüm mahalle ve sokaklarına gerekli altyapı ve üstyapı hizmetlerini götürdük. 3 yıllık sürede 100'ün üzerinde projeyi kente kazandırdık. Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, Atatürk Gençlik Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu gibi projelerle kentin çehresini değiştirdik."

Ergün'ün Alaşehir programına MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ve MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı ile ilçe başkan adayları ile ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement