Yenişehir'in Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'in Sorunları Tartışıldı

Yenişehir\'in Sorunları Tartışıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Gelin Geleceğimizi Birlikte Planlayalım sloganıyla Yenişehir ilçesi mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.

20.06.2014 09:48  Güncelleme: 09:47

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Yenişehir ilçesi mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıda; ilaçlamadan, kaçak yapılanmaya, okul talebinden elektrik kesintilerine kadar birçok sorun masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı sorunların en kısa zamanda çözüleceğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi "Gelin Geleceğimizi Birlikte Planlayalım" sloganıyla yürüttüğü "Amed Stratejik Plan" toplantıları kapsamında muhtarlarla buluşmalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı demokratik ve katılımcı yerel yönetim anlayışından hareketle kent dinamikleriyle yaptıkları forumların ardından kentin tüm ilçelerindeki muhtar toplantılarını sürdürüyor. Anlı'nın bugünkü durağı da Yenişehir ilçesi sınırlarındaki muhtarlar oldu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş ve ilgili daire başkanları katıldı.

Anlı, Büyükşehir Yasasıyla birlikte sınırlarının genişlediğini ve 17 ilçe ile birlikte hizmet alanlarının büyüdüğünü söyledi. Yerel yönetimlerin en önemli ayağı olan ve halka en yakın kurumlar olan muhtarlığın önemine değinen Anlı, "Sizler halkın taleplerini, sorunlarını en iyi bilenlersiniz. Sizlerle birlikte bu halk için en iyi hizmeti vermek için çabamızı sürdüreceğiz" dedi. Amaçlarının halkın talep ve sorunlarını öğrenmek ve bu doğrultuda kenti birlikte yönetmek olduğunu söyleyen Anlı, muhtarları dinlemek istediklerini belirtti.

Kooperatif Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Aydınlar Eski hal ve Buğday pazarındaki sakatatçılar çarşısının hijyenik koşullarda olmadığını belirterek, önlem alınmasını istedi. Kaldırım işgali sorununa da değinen Aydınlar, görme engelli yurttaşların kullandığı alanların bile ihlal edildiğini söyledi. Urfakapı'nın girişinde ağır tonajlı araç geçtiğinde sürekli trafik sıkıntısının da yaşandığını ifade eden Aydınlar, buna çözüm bulunmasını istedi.

Şehitlik Mahallesi Muhtarı Fahrettin Güler de Şehitlik Mahallesi'ndeki kesimhanelere değinerek, kaçak yapılanmanın önüne geçilmesini istedi. Mezarlıklara yerleşen insanlar yüzünden mezarlık ziyaretlerinin rahat yapılamadığını belirten Güler, buna ilişkin tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Üçkuyular Mahalle Muhtarı Şükrü Demirel ise kanalizasyon probleminin çözülmesini istedi.
Toplantıda ayrıca ilaçlamanın etkin olmadığı, okul için imar sorunlarının çözülmesi ve elektrik kesintilerine ilişkin sorunlar iletildi.

Muhtarların ilettiği talepleri tek tek not alan başkanlar, sorunların en kısa sürede çözümü için harekete geçeceklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yenişehir'in Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement