YENİMEK'te Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

YENİMEK'te Öğretmenler Günü Kutlaması

YENİMEK\'te Öğretmenler Günü Kutlaması

Yenimahalle Belediyesi, Öğretmenler Gününde belediye kreşlerinde ve YENİMEK çatısı altında eğitim veren öğretmenleri unutmadı.

25.11.2014 10:37  Güncelleme: 11:08

Yenimahalle Belediyesi, Öğretmenler Günü'nde belediye kreşlerinde ve YENİMEK çatısı altında eğitim veren öğretmenleri unutmadı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda bir araya gelen eğitimciler, müzik eşliğinde yemek yiyip sohbet etme imkanı buldu.

Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal'ın ev sahipliğinde Yenimahalle Belediyesi İlk Adım Salonu'nda gerçekleşen yemeğe, YENİMEK kursları ile belediye kreşlerinde görevli 300 öğretmen katıldı.

"KALKINMA EĞİTİM SEFERBERLİĞİYLE BAŞLADI"

Mesai arkadaşlarına "Sevgili öğretmen arkadaşlarım, sizi Başkanımız Fethi Yaşar adına sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" diye seslenen Başkanvekili Kartal, "Bugün, Atatürk'ün millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği gün. Bugün sizin gününüz. Bu ülkenin kalkınması, küllerinden yeniden doğması Atatürk'ün başlattığı eğitim seferberliği ile oldu. Bu sayede 1923 yılında ülkedeki okur-yazar oranı yüzde 2.5 iken 1927 yılında bu oran yüzde 10.5'e çıktı" dedi.

"SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ"

YENİMEK çatısı altında 13 ayrı kurs merkezinde görevli 265 öğretmen olduğunu hatırlatan Kartal, "Sizler bizim halka ulaşma kanalımız olarak 96 branşta eğitim veriyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Belediyemiz sizinle büyüyecek, halkla sizinle kucaklaşacak" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin özlük haklarına da değinen Kartal, "Seni seviyorum öğretmenim demek, eli öpülesi öğretmenler demek yetmiyor. Onların özlük haklarını korumak, sorunlarını konuşmak da gerekiyor. Biz bu konuda belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi. Kartal, konuşmasını Eylül ayında hayatını kaybeden edebiyatımızın önemli isimlerinden Talip Apaydın'ın bir şiiriyle sonlandırdı.

MÜZİK EĞLENCE, DANS

Yoğun iş temposunun stresini atan öğretmenler, Coşkun Koyuncu ve Ersin Perçin'in seslendirdiği şarkılara bir ağızdan eşlik etti. Slow şarkılarda dans eden, hareketli şarkılarda coşan öğretmenler, unutamayacaklar bir gün yaşadı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel YENİMEK'te Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement