Yenice'de 'Mahallede Ramazan Coşkusu' - Son Dakika
Yerel

Yenice'de 'Mahallede Ramazan Coşkusu'

Yenice\'de \'Mahallede Ramazan Coşkusu\'

Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediyenin 'Mahallede Ramazan Coşkusu' etkinlikleri bu kez Yenice Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

22.07.2013 13:24  Güncelleme: 13:27

Ankara'nın Çubuk ilçesinde belediyenin 'Mahallede Ramazan Coşkusu' etkinlikleri bu kez Yenice Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Yenice Mahallesi'ndeki Münevver Osmankaya İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, belediye meclis üyeleri, Yenice Mahallesi Muhtarı Mustafa Kalender, Yenice Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ali Abadan ve mahalle sakinleri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Özden, Ramazan etkinliklerini 'Mahallede Ramazan Coşkusu' programıyla haftanın belirli günleri mahallelere taşıdıklarını söyledi. Yenice Mahallesi'nin ilçenin önemli mahallelerinden biri olduğunu anlatan Başkan Özden, konuşmasında yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.

Geleneksel Türk tiyatrosu Hacivat-Karagöz ile eğlenen, orta oyunu seyreden mahalle halkı, ateşbaz gösterisiyle heyecanlı anlar yaşadı. Çocuklar ise kendilerine eşlik eden palyaçolarla gönüllerince eğlendi. Ramazan etkinliğine katılanlara gece boyunca patlamış mısır, pamuk şeker, Osmanlı şerbeti ve limonata ikram edildi. Teravih namazı sonrası gösteri yapan 'Yedi Renk, Yedi Bölge' halk oyunları ekibi, başta Kafkas ve Trabzon olmak üzere yurdun çeşitli yörelerine ait oyunları sundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde İdris Altuner, sema gösterisi eşliğinde Türk sanat müziği, halk müziği ve bestelerinden oluşan eserleri seslendirdi. Programın sonunda Başkan Özden'e piyasaya yeni çıkan albümünün CD'ni tanıtan Altuner, "Sanata ve sanatçıya değer veren, türküleri çok seven bir belediye başkanı olduğunuzu biliyorum. Bu nedenle yeni albümümü ilk olarak size ve Çubuklulara tanıtmak istedim. Çubuk'taki programlar bana çok uğurlu geldi" dedi.

Türk halk müziğinin ve Türk sanat müziğinin sanatsal önemine işaret eden Başkan Özden ise, Altuner'e sanat hayatında başarılar diledi.

Bu arada diğer mahallelerde olduğu gibi etkinlik süresince çocuklar Başkan Özden'i yalnız bırakmadı. Başkan Özden ile fotoğraf çektirmek isteyen çocuklar, sıraya girdiler. Çocukların isteklerini geri çevirmeyen Başkan Özden, çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yenice Mahallesi Muhtarı Kalender ve Dernek Başkanı Abadan, Ramazan etkinliklerinin mahallelerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Özden'e ve ekibine teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenice'de 'Mahallede Ramazan Coşkusu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement