Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, dünyayla her alanda yarışmak isteyen ülkenin öncelikli konusu eğitim olduğunu bildirdi.

17.09.2012 14:00

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, dünyayla her alanda yarışmak isteyen ülkenin öncelikli konusu eğitim olduğunu bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, öğretmen ve öğrenciler, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu.

Vali Halil İbrahim Akpınar, Kozabirlik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve Belediye Başkan Selim Yağcı, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okul müdürleri ve veliler ile öğrencilerin de katıldığı törende yaptığı konuşmada, teknolojideki gelişmelerin paralelinde dünyanın büyük bir hızla yenilenip dönüştüğü söyledi.

Bilginin ve teknolojinin üreticisi konumundaki ülkelerin, bu süreçte öncü rol oynarken geleceğin dünyasını şekillendirdiğini ifade eden Vali Akpınar, şöyle konuştu:

"Günümüzde yaşanan bu hızlı dönüşüm itici gücü, iyi eğitim almış, nitelikli insan gücüdür. Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller ülkelerin en büyük zenginliğidir. Dünyayla her alanda yarışmak isteyen ülkemizin en öncelikli konusu eğitimdir. Kaliteli ve modern eğitim imkanlarının tüm okullarımıza ulaştırılması, öğrencilerimizin eşit şartlarda, tüm fırsatlardan ve teknolojik araçlardan yararlanarak yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Eğitim ve öğretimde temel amacımız, insan haklarına, her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmektir. Eğitim her kademesinde standartların ve kalitenin yükselmesi, ilimizde vatandaşlarımızın her yaşta eğitimin önemini kavraması ve hayat boyu eğitimi benimsemesi önemlidir."

Bilecik'in bina, araç, gereç ve eğitim imkanları bakımından iyi olan iller arasında bulunduğunu belirten Vali Akpınar, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlimizde en büyük destekçimiz, eğitimin önemine inanmış hayırsever vatandaşlarımızdır. Hayırsever vatandaşlarımızın ilgi ve desteğiyle çocuklarımıza ve gençlerimize daha kaliteli eğitim verilerek, aydınlık bir geleceğin kapıları açılacaktır. Okul idareci ve öğretmenlerimizin öğrenci velileriyle yakın ve sürekli diyalog halinde bulunmaları başarıya olumlu etki yapacaktır. Günümüzde esas olan, ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhsal gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışı ön planı çıkmaktadır."

İl Milli Eğitim Müdürü Şişman da, dünyanın hızlı değişim ve gelişim içerisinde bulunduğunu ve yapılan yeni düzenlemenin değişim ve gelişimi yakalamak için olduğunu belirtti.

Amaçlarının bilgi aktarmak olmadığını, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen bilgiyi paylaşabilen, teknoloji üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüven sahibi nesil yetiştirebilmek olduğunun altını çizen Şişman, öğrencilere hitaben şöyle konuştu:

"Her anne-baba çocuklarının mutluluğu için yaşar. Sizleri çok seviyoruz, sizlere sonsuz güven duyuyoruz. Cumhuriyetimiz sizlerle sonsuza tek yaşayacak ve yücelecektir. İnanıyorsanız ve çalışıyorsanız başarılı olursunuz. Aile büyüklerinizin ve öğretmenlerinizin uyarılarına kulak verin ve o uyarıları anlayıp, doğrusunu yapmaya çalışın. Unutmayın ki, size yapılan uyarılar, hayat tecrübesinden süzülen altın damlacıklar gibidir. Lütfen okulunuza devam ediniz ve derslerinizi düzenli takip ediniz. Başarı, düzenli ders takibi ve disiplinli olmaktan geçer."

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve 8. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği vermesi, Atatürk İlköğretim Okulu Halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden tören, Vali Akpınar, Belediye Başkanı Yağcı, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Türk, İl Milli Eğitim Müdürü Şişman ve beraberindekilerin, sınıfları gezmesiyle sona erdi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement