Yeni Başkan Uztürk - Son Dakika
Yerel

Yeni Başkan Uztürk

Yeni Başkan Uztürk

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, 4. Mali Genel Kurulu ve 1. Olağanüstü başkanlık seçimini gerçekleştirdi.

23.03.2015 13:46

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, 4. Mali Genel Kurulu ve 1. Olağanüstü başkanlık seçimini gerçekleştirdi. Mali genel kurulda mevcut yönetim aklanamazken, tek listeyle gidilen başkanlık seçimini Arif Ümit Uztürk kazandı.

Gerçekleşen kongreye Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü Asbaşkanı ve ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir de Federasyon yönetimde yer aldı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına seçilen Arif Ümit Uztürk, kulüplerin Ulusal ve Uluslararası sportif faaliyetlerde başarılı olması için gerekenin yapılacağını, bundan sonra faaliyetlerini sıkıntısız ve düzenli bir şekilde devam ettireceğini belirterek tüm delegelere teşekkür etti.

Federasyon yönetiminde yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı ve ASKF Başkanı Abdülkadir Gözegir, yaptığı açıklamada ise, "Engellilerin topluma kazandırılması için sportif faaliyetlerin büyük önemi var. Böyle önemli ve anlamlı bir federasyonun yönetiminde yer almaktan mutluyum. Federasyon başkanımız Arif Ümit Uztürk başkanlığında oluşan iyi bir ekip var. Engelliler için hep birlikte sadece elimizi değil, gövdemizi taşın altına kayarak, Bedensel Engelliler Spor Federasyonunu parmakla gösterilen bir federasyon haline getirmek için mücadele edeceğiz. Geçmiş yönetim çok kötü bir çalışma örneği göstererek federasyonu yıpratmış, bazı branşlarda uluslararası müsabakalara Türkiye katılamamış, tekerlekli sandalye basketbol ve ampute futbol liglerinde bir istikrarsızlık olmuş, hakemler, gözlemciler ve saha görevlileri ücretlerinin ödenmediği bir federasyon yapası oluşmuş. Bunların hepsi artık geride kaldı. Başkanımız Arif Ümit Uztürk, yönetim kurulundaki mesai arkadaşlarım ve bize destek veren vermeyen kulüplerimizle bu yapıyı kırıp, Spor Bakanlığımızın örnek göstereceği bir federasyon haline geleceğiz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Engelliye ve engelli sporuna büyük önem veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin gibi çok değerli bir belediye başkanına sahibiz. Sayın Fatma Şahin gibi duyarlı tüm belediye başkanlarımızın desteği ile, illerdeki engelli sportif faaliyetlerin artmasını sağlayacağız. Bizi bu göreve layık gören tüm kulüplerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Federasyon yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Arif Ümit Uztürk (Başkan), Av. Oğuz Çelik, Abdulkadir Gözegir, Nejat Yeniatakan, Selim Özen, Soner Yasak, Hüseyin Adın, Mesut Keskin, Murat Kandazoğlu, Mehmet Sirkeci, Taner Canyurt, İrfan Çelik, Mustafa Özsayar, Mehmet Akif Okur. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement