Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara' Projesi - Son Dakika
Yerel

Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara' Projesi

Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara\' Projesi

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen ve Türk Anneler Derneği tarafından koordine edilen ’Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara’ Projesi kapsamında patlıcan yetiştiriciliği eğitimi alan 70 kadın çiftçiye sertirfikaları verildi.

22.04.2015 09:48

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen ve Türk Anneler Derneği tarafından koordine edilen 'Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara' Projesi kapsamında patlıcan yetiştiriciliği eğitimi alan 70 kadın çiftçiye sertirfikaları verildi.

ERÜ İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Kayaaslan, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Türk Anneler Derneği Başkanı Fikriye Merdan, proje sorumlusu Prof. Dr. Asuman Gölgeli ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara Proje sorumlusu Prof. Dr. Asuman Gölgeli, "Türk Anneler Derneği adına verdiğimiz bu proje, BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı içerisinde Sabancı Vakfı'nın hibesi ile hibe almaya hak kazanan bir projeydi. Bugüne kadar Türk Anneler Derneği'nin birçok projesi oldu. Türk Anneler Derneği birçok projeye önderlik etti ancak bu proje ilk kez maddi bir kaynağı olan projeydi. Bu proje ile birlikte derneğe de yenilikler geldi. Bu projeler derneklerin güçlenmesini ve kurumsallaşmasını sağlıyor" dedi.

Türk Anneler Derneği Başkanı Fikriye Merdan ise, "Türk Anneler Derneği olarak amacımız anne olan kadının her konuda bilinçlendirilerek, aydınlatılarak onların çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlayan bilinçli, yaratıcı ve üretici evlatlar yetiştirmesini sağlamaktır. Hepimizin amacı budur. Bizde dernek olarak buna çok değer vererek çalıştık. Her gittiğimiz yerde bize gelen tüm kadınlarımızın duyarlılığını ve isteklerini gereken ilgili kurumlara bildirdik. Bu projede böyle doğdu" ifadelerini kullandı.

Patlıcan yetiştiricisi Sultan Toktemur ise, aldıkları eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu söyleyerek, "Eğitimlerimiz çok iyi geçti. Hocalarımız bizi yönlendirdi. Bizlere bilmediğimiz şeyleri anlattılar. Eğitimler ile beraber bildiğimiz şeyleri pekiştirdik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında kurs gören 70 kadın çiftçiye sertifikaları verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yemliha Hazırlanıyor Yarınlara' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement