Yaz Hırsızlıklarına Karşı Mektuplu Uyarı - Son Dakika
Yerel

Yaz Hırsızlıklarına Karşı Mektuplu Uyarı

Yaz Hırsızlıklarına Karşı Mektuplu Uyarı

Ünye Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, yaz aylarında artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyarmak için mektup hazırladı.

07.06.2014 11:09  Güncelleme: 14:34

Ünye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, yaklaşan tatil dönemi ve fındık sezonu nedeniyle yaz aylarında artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyarmak için hazırlanan ve alınabilecek önlemlerin yer aldığı mektupları, evlerin posta kutularına bırakıyor

Polis, yaz aylarında okulların kapanmasıyla başlayan tatil döneminde ve yaklaşan fındık sezonuyla evlerin boşalmasını göz önüne alarak, hırsızlık olaylarının arttığına dikkati çekiyor. Vatandaşları sözlü uyararak ve broşür dağıtarak bilgilendiren güvenlik güçleri, bu uygulamaların yanı sıra posta kutularına mektup bırakarak da farklı bir yöntemle uyarıda bulunuyor.

Ünye Emniyet Müdürü Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği bünyesinde yürüttükleri "Emniyetten Mektup Var" kampanyasını değerlendirdi.

Akar, "Amacımız, hırsızlık olaylarına ve doğabilecek diğer suçlara karşı bizlere yardımcı olmaları, bizleri bu konularla ilgili olarak 155 telefon hattımızı kullanarak aramaları. Teknolojinin gelişmesiyle artık kullanılmayan, nostalji olarak hazırladığımız mektuplarla vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz." dedi.

Yaz mevsimiyle fındık toplamak, tatilini yapmak için köylerine giden, şehirden ayrılan vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Akar, "Hırsızlık nedeniyle vatandaşımız evine dönüşte kötü bir sürprizle karşılaşmamak için uyarıları dikkate almalı." diye konuştu.

MEKTUPTAKİ UYARILAR

Mektupta, "Evlerinizden uzun süreli ayrıldığınızda mutlaka güvendiğiniz komşu, arkadaş veya akrabalarınıza haber veriniz. Evinizin kapılarını ve pencerelerini tam olarak kapatıp kilitlediğinizden emin olup kontrol ediniz. Güvenlik içinde olmanız için önce kendimizin üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini unutmayınız.

Araçlarınızla tatil için yola çıkmadan önce mutlaka güvendiğiniz komşu, arkadaş veya akrabalarınıza gideceğiniz yer, gidiş güzergahı, varış saatiniz gibi hususlarda haber veriniz. Yolda kaza yapmanız durumunda kimsenin haberi yoksa da size yardımcı olunması konusunda mağduriyetler yaşayabilirsiniz.'' ifadelerine yer veriliken, çocuklar için de uyarı yapıldı.

Mektupta, çocukların evde ve sokakta basit bir kaza sonucu zarar görebilme, yaralanabilme ya da kaybolabilme ihtimali nedeniyle, evde ve sokakta yalnız bırakılmaması ve sürekli gözetim altında tutulması önerildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaz Hırsızlıklarına Karşı Mektuplu Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement