Yatağan'da Rahvan At Yarışı Tekrar Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yatağan'da Rahvan At Yarışı Tekrar Yapıldı

Yatağan\'da Rahvan At Yarışı Tekrar Yapıldı

Yatağan'da ilk olarak 1966 yılında dönemin Kaymakamı Orhan Tütüncü tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları 46 yıl aradan sonra tekrar yapıldı.

29.10.2012 13:13  Güncelleme: 14:08

Yatağan'da ilk olarak 1966 yılında dönemin Kaymakamı Orhan Tütüncü tarafından Yatağan Devlet Hastanesi Yapma Yararına düzenlenen Rahvan At Yarışları 46 yıl aradan sonra Yatağan Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cirit Gösterileri eşliğinde 28 Ekim Pazar günü, Yeni Mahalle Kırçeşmesi mevkiinde yapıldı.

Yarışlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, 28 Ekim Pazar günü Cumhuriyet'in ilan edilişinin 89. Yılı anısına yapıldı. Yarışlara Uşak ve Manisa'dan 100 at katıldı. Yarışları yaklaşık 5 bin kişi izledi. Yarış tertip komitesi vatandaşların yarışa gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirttiler.

Baş yarış, başaltı, büyük orta, küçük orta, ayak, deste ve tozkoparan olmak üzere 7 kategoride yapılan yarışların Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetmeliği'ne uygun olarak yapıldığı öğrenildi.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; "Rahvan At Yarışları yıllardır Muğla'da gelenek haline gelmiş, atçı Türk kavimlerinin kültürünü bugünlere kadar ustalıkla taşımış çok önemli bir etkinlik. Yatağan da, kültürel faaliyetlere verdiği önemle dikkatleri üzerine çeken bir ilçe, Rahvan At Yarışları'nın Muğla Kültür Şenliği programında yer almadığını öğrenince bu köklü geleneğe Yatağan Belediyesi olarak sahip çıkmak istedik. Yarışlara katılan tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Altı farklı dalda yarışan atlara koşu sonrası plaket ve para ödülü verilirken yarışlarda, Küçük orta Erdoğan Yıldız, Başaltı Şerif Geçit, Büyük orta Hamdi Canbazoğlu, Deste Öskan Angın, Tozkoparan Mehmet Emin Açıkgöz ödüle layık görüldü. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatağan'da Rahvan At Yarışı Tekrar Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement