Yalova İl Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Yalova İl Genel Meclisi Toplantısı

Yalova İl Genel Meclisi Toplantısı

Yalova İl Genel Meclisinin şubat ayı toplantısı yapıldı.

05.02.2014 16:50

Yalova İl Genel Meclisinin şubat ayı toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış başkanlığındaki toplantıda, 2012 yılında mülkiye müfettişleri tarafından Güneyköy'deki imar planı revizyonları konusunda yönetmeliğe aykırı karar alındığı gerekçesiyle soruşturma açılan planlar yeniden görüşüldü.

Güneyköy'ün imar planı revizyonuyla ilgili yeni bir planın hazırlandığını, bu kez soruşturma başlatan müfettişin talepleri doğrultusunda planda revizyon yapıldığını söyleyen Şehir Plancısı Mehmet Gürgen, bir sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi. Gürgen, müfettişler tarafından eksik görülen yeşil alan ve eğitim alanının tekrar plana işlendiğini bildirdi.

Görüşmeler sonucu meclis oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonuna hazırlanan yeni plan revizyonu hakkında bir rapor oluşturulması için 7 Şubat'a kadar ek süre verdi.

Alkış ise plan revizyonu yapılmadığı için Güneyköy'deki vatandaşların mağdur olduğunu ve mağduriyetin ortadan kaldırılacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yalova'da mücavir alanı dışında bulunan ilk imar çalışmasının yapıldığı köy Güneyköy. Bunun bir an önce yapılmasında fayda var. Ev yapmak isteyen vatandaşlar plan netleşmediği için bina yapamıyor. Konut ihtiyacının giderilmesi için bu çok önemli. Bizim zaten bakanlığın soruşturma izniyle ilgili itirazda bulunmuştuk. Yargıtay da soruşturma iznini iptal etmişti. Önemli olan vatandaş mağduriyetinin giderilmesi. Biz kasıt olmadığını, köylünün mağdur olduğunu söyledik. Köyün tamamında ev yapılamıyor. Köylü tek bir çivi çakamıyor. Köylülerimiz mağdur durumda. Bu mağduriyetleri gidereceğiz." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova İl Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement